Predsednica Skupštine Srbije raspisala lokalne izbore

0
268
Beta

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković raspisala je izbore za Skupštine gradova i Skupštine opština, za 26. april 2020. godine.


Posle potpisivanja odluke o raspisivanju izbora, ona je u holu Doma Narodne Skupštine rekla da se ova odluka ne odnosi na Skupštine gradova Zaječara, Bora i Beograda niti na Skupštine opština Kosjerić, Lučani, Aranđelovac, Negotin, Majdanpek, Mionica, Medveđa, Preševo, Kula, Doljevac, Kladovo i Smederevska Palanka, u kojima su održani vanredni lokalni izbori između 2017. i 2019. godine.

Gojković je pozvala građane da iskoriste svoje pravo i izađu na redovne izbore 26. aprila, kada će imati priliku da svojim glasom u demokratskom izbornom procesu odluče o budućnosti svojih lokalnih samouprava i njihovom daljem razvoju.

 

„Pozivam vas da pažljivo pratite programe svih učesnika u ovom izbornom procesu i da izaberete svojim glasom one koji će odgovornom i ozbiljnom politikom moći da uneprede život vas i vaših porodica u gradovima i opštinama u kojima živite“, poručila je Predsednica Skupštine.

Kandidate na predstojećim izborima pozvala je da građanima ponude svoje vizije razvoja gradova i da se u kampanji uzdrže od govora mržnje.

„Sve učesnike pozivam da se bore za naklonost birača svojom odgovornošću, svojim radom i fer kampanjom i pozivam sve nas da poštujemo demokratski izraženu volju građana Srbije koja će biti iskazana na izborima 26. aprila,“ istakla je Gojković.

U Srbiji će 26. aprila pored lokalnih biti održani i parlamentarni i pokrajinski izbori.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here