U hajci na vukove i lisice

Obrovački lovci

1055
Foto: Pixabay

Dana, 8. februara 2020. godine, Obrovački lovci i pozvani gosti iz Tovariševa učestvovali su na 39. „Hajci na vukove i lisice“.


Oko 650 učesnika ove hajke na vukove i lisice, ispred hotela „Janj“ u Šipovu dočekao je i pozdravio predsednik opštine Šipovo, Milan Kovač, koji je ujedno i predsednik Lovačkog društva „Tetreb“ iz Šipova.

Domaćini ovog skupa bili su Popadić Boško, zvani Omaja i Cvijan Milovac, a u lovu su takođe učestvovali i lovci iz Federacije BIH, Republike Srpske, Hrvatske, Austrije i drugi redovni učesnici ove manifestacije.

Prema mišljenju pojedinaca, hajka na vukove i lisice počela je još 1977. godine, a njen prvi učesnik bio je Dušan Medić iz Obrovca, a kojoj su se kasnije pridružile i brojne organizovane grupe lovaca.

Ulov se po 39. put krenulo, 8. Februara 2020. godine, na planini Vitorog-Raduša prema Ljuši. Zbog teških vremenskih uslova, visokog snega, niske temperature, rezultati lova bili su skromni, pa je zbog toga narednog dana organizovan „Mini lov“.

[wonderplugin_slider id=174]

 

Nakon završenog lova organizovan je druženje svih lovaca u Lovačkom domu: Bujadnica u Strojicama. Kao po običaju dobroj atmosferi i raspoloženju doprineli su Obrovački lovci, kojom prilikom je naročito doprineo Brane Milovac vođa grupe lovaca iz Obrovca, sa specijalitetom „Šumadijskog čaja“.

Uz lovačke specijalitete i neodoljiv ukus kajmaka i jagnjetine ispod sača druženje je završeno čekajući sledeće – 40. Jubilarnu hajku na vukove i lisice 2021. godine.

[wonderplugin_slider id=10]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here