Panonke se „okliznule“ u Somboru

308
Фото: Pixabay

SOMBOR: U utakmici četrnaestog kola Druge republičke lige sever sastale su se domaća ekipa Volejstars iz Sombora i gostujuća Panonija. Vodeća ekipa prvenstva se neočekivano „okliznula“ na gostovanju u Somboru izgubivši utakmicu sa 3:1 u setovima.

Prvi set su palančanke igrale sigurno i osvojile ga u laganom ritmu 25:19, ali se već tada naslućivalo da će domaćin biti tvrd orah.

Drugi set je počeo istim odnosom snaga, sve do rezultata 16:20, kada je Panonija jednostavno stala sa igrom. Pokušavao je trener palančanki tajm autima i izmenama da poremeti razigranu ekipu Volejstarsa, ali ništa nije dalo rezultata. Hrabrije je servirala i napadala domaća ekipa te je to materijalizovala tesnim osvajanjem drugog seta rezultatom 26:24.

U trećem setu domaće nastavljaju sa snažnim servisima, požrtvovanom igrom u polju i solidnim napadom, na koji Panonija nije uspela da nađe pravi odgovor, pa „zvezdice“ osvajaju i treći set za vođstvo od 2:1 u setovima.

Četvrti set je bio samo formalnost za domaće igračice. Svesne da su gubitkom boda izgubile i prvu poziciju na tabeli, igračice Panonije su se predale i dozvolile protivniku visoko vođstvo. Ipak, do kraja meča gošće uspevaju da sačuvaju „obraz“, ali i da izgube set 25:18 i time utakmicu ukupnim rezultatom 3:1.

„Nismo imali dobar pristup današnjem meču. U ovo teško gostovanje smo ušli sa idejom „lako ćemo“, a sport to danas ne prašta. Protiv svakog protivnika mora da se igra punom snagom i beskompromisno. Svi zajedno danas nismo bili na visini zadatka. Žao mi je što smo se četvrti set predali bez borbe, jer mislim da to ne priliči ekipi koja se bori za najviši plasman. Izgubili smo prvu poziciju, ali se borba za prvo mesto nastavlja dok god postoji šansa za njegovo osvajanje.“ – izjavio je posle meča trener Panonije, Šatora.

U narednom petnaestom kolu, Panonija dočekuje novosadsku ekipu Stara.

Za Panoniju su nastupile: Knežević, Štrbac, Stanojev, Đurković, Savić, Jovanović, Mandić, Vasić, Malivuk.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here