Otvorena izložba slika

U ogranku Biblioteke "Veljko Petrović" u Gajdobri

589

Da pisana reč ume i biva preneta na slikarsko platno svedoči jedna opevana, neostvarena ljubav uslovljena razlikama u godinama, ljubav Laze Kostića i Lenke Dunđerski.


Inspirisani imperijom porodice Dunđerski, likovni stvaraoci udruženja „Petar Tomić“ iz Bačke Palanke, u prostoriji čitaonice gajdobranske biblioteke otvorili su izložbu slika na kojima je predstavljen život porodice Dunđerski.

U prepunoj sali gde su se svojim prisustvom generacijski objedinile generacije o kojima su pripovedali stariji, a o kojima sa velikim intersovanjem pratili mlađi posetioci. Prisutne goste pozdravila je bibliotekarka Daliborka Setenčić koja je kroz mali vremeplov predstavila život porodice Dunđerski.

Ispred udruženja „Petar Tomić“ goste je pozdravio Slobodan Garić, član udruženja. U zabavnom delu programa predstavili su se učenici OŠ „Aleksa Šantić“ iz Gajdobre sa profesorom književnosti Aleksandrom Pavićem koji je predstavio značajne uspehe recitatora kao i nagrađene radove literarnog konkursa.

[wonderplugin_slider id=174]

 

U muzičkom delu kroz note gitare i pesme vodila nas je Milana Aliđukić član kluba klasične gitare „Akord“ iz Bačke Palanke. Predstavnici ovogodišnjeg takmičenja recitatora u Bačkoj Palanci, Simeon, Tatjana i Vesna predstavili su se sa svojim recitatorskim talentom, pevačka grupa devojčica koja kroz pesmu neguje etno kulturu, Teodora koja je predstavila svoje nagrađene pesme.

Organizatori ovog slikarskog događaja Udruženje „Petar Tomić“ sa svojim predstavnicima Zvonkom Jelićem i Slobodanom Garićem iz Bačke Palanke, biblioteka „Jovan Dučić“ iz Gajdobre pozivaju Vas da u naredne dve nedelje posetite ovu izložbu.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here