Projekat „Mladi u turističkoj industriji“ u Baču

454
TOO Bač

BAČ: Projekat „Mladi u turističkoj industriji“, finansiran sredstvima Evropske unije i kofinansiran sredstvima Vlade Republike Srbije, nudi podršku za uspešnu tranziciju mladih, koji se školuju ili su završili školovanje, na tržište rada.


Realizuje se u opštinama Negotin, Bajina Bašta, Nova Varoš, Savski venac (Beograd), Raška, Niš, Bač i Bečej a sprovodi ga udruženje „Srbija za mlade“ i opština Negotin.

Turistička organizacija opštine Bač u saradnji sa filijalom u Baču Nacionalne službe za zapošljavanje, Centrom za socijalni rad u Baču, Poljoprivrednom školom u Baču, SSŠ „Dr Radivoj Uvalić“ iz Bačke Palanke ( učenici smera turistički tehničar), KUD-om „Mladost“ iz Bača, Jedinicom lokalne samouprave i svim zainteresovanim licima, omogućili su da se održe projektne aktivnosti u vidu Info dana, treninga i obuka kako bi mlade u opštini Bač na što zanimljiviji i realniji način uveli u poslove iz oblasti turizma.

[wonderplugin_slider id=64]

 

 

Tokom obuka predavači, dr Olgica Miljković iz Turističke organizacija Srbije, Vladimir Đumić, PR „JUST GO“ i profesorica dr Snežana Štetić, redovan profesor na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu i član udruženja Licenciranih turističkih vodiča Srbije, svoje znanje i veštine preneli su prisutnima.

Učesnicima projekta pružena je prilika da se upoznaju sa izazovima preduzetništva te da nauče kako realizovati ideju o poslovanju i na koji način da se stigne do željenog cilja. Obuci su prisustvovali učenici kao i mladi sugrađani koji su zainteresovani da pokrenu svoj biznis u sferi turizma.

Ciljna grupa ovog projekta su mladi iz teže zapošljivih grupa, ugrožene grupe kao i mladi koji se još školuju, dok je fokus projekta na zapošljavanju mladih.

Turizam je važan pokretač ekonomskog i društvenog razvoja sa ciljem da mladima pruži šansu da u svojoj zemlji nauče sve što im je potrebno za uspešno pokretanje i vođenje održivog projekta iz oblasti turizma.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here