Žena od 103 godine pobedila koronavirus pa se našalila na svoj račun

919
Foto: Screenshot

Najstarija pacijentkinja koja se uspešno oporavila od korona virusa otpuštena je zdrava kući nakon samo šest dana provedenih u bolnici.


Žan Guangfen ima 103 godine i nalazi se u svetskom epicentru epidemije, kineskom gradu Vuhanu. Lekari su kod Žang dijagnostifikovali virus 1. marta, posle čega je primljena u bolnicu u Vuhanu. Po prijemu, bila je u vrlo teškom stanju i jedva da je mogla da komunicira.

Inače, stariji ljudi i hronično oboleli pacijenti smatraju se posebno rizičnim. Starica je uspela brzo da se oporavi, kažu lekari, zahvaljujući činjenici da nije imala drugih zdravstvenih tegoba.

Ipak, u Vuhanu je zabeležen i slučaj stogodišnjaka koji je uspeo da se izbori s korona virusom iako boluje od Alchajmerove bolesti, visokog krvnog pritiska i ima problema sa srcem. Za njegovo lečenje zaslužni su vojni doktori, prenosi Independent.

[wonderplugin_slider id=181]

 

Šefica bolničkog odeljenja na kojem je starica boravila kazala je da je gospođa iz bolnice otišla s osmehom na licu, a čak se i našalila na račun svojih godina. Dodala je i da starica normalne jede, pije i generalno se oseća dobro, piše Večernji list.

Medicinske sestre su se smenjivale dok su je hranile na kašiku i menjale joj pelene.

– Baka je obožavala društvo medicinskih sestara. Nasmejala bi se i klimnula bi glavom pošto bih joj rekla da je lepa – kaže jedna od sestara.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here