Besplatno porodično savetovalište u Bačkom Petrovcu

458

BAČKI PETROVAC: Bračno i porodično savetovalište “Rodinka” u Bačkom Petrovcu nudi besplatnu stručnu pomoć i podršku svim stanovnicima sa teritorije ove opštine koji imaju pitanja ili nedoumice na partnerskom, bračnom, roditeljskom, porodičnom ili ličnom planu.


Zakazivanje termina može se obaviti putem broja 021/780-057 ili ličnim dolaskom u Centar za socijalni rad Bački Petrovac. Rad sa terapeutima odvija se radnim danima u periodu od 15 do 18 časova.

Kao novina u Savetovalištu predstavljena je pomoć i podrška defektologa. Iz Savetovališta napominju da je vreme za defektologa kada je dete rođeno sa rizičnim faktorom ili kada kasni govorno-jezički razvoj.

[wonderplugin_slider id=64]

 

Pozivaju takođe da im se obrate roditelji ukoliko kod deteta primete kasni socio-emocionalni razvoj, odnosno kada dete ne uspostavlja kontakt očima, ne odaziva se na ime ili se igra svodi na igranje samo sa delovima igračaka, što traje duži vremenski period. Defektolog može da pruži pomoć i ukoliko dete ima problem sa finom motorikom i grafomotorikom, čitanjem ili pisanjem, učenjem, ali i kada je previše ili premalo osetljivo na stimuluse iz okruženja.

[wonderplugin_slider id=154]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here