Slanje u karantin i u Bačkoj Palanci

Policija je jutros bila na više adresa u Bačkoj Palanci i one koje su prethodnih dana prešli granicu, poslala u kućni karantin na dve nedelje

4
15057
EPA-EFE (Alessandro Di Marco)

Jedna od mera koje se sprovode u borbi protiv korona virusa jeste i stroga kontrola na graničnim prelazima, tačnije obavezna samoizolacija u trajanju od 14 dana svih koji se vraćaju u Srbiju.


Bačkopalančanima koji su prethodnih dana prešli granicu, jutros je na kućnoj adresi bila policija i naložila kućni karantin u trajanju od 14 dana.

Muškarac iz Bačke Palanke juče je iz Hrvatske u Srbiju ušao na granični prelaz Bačka Palanka. Kako sazanjemo, jutros mu je na vrata stigla policija i odredila kućni karantin. U narednih 14 dana on ne sme da izađe iz kuće, a više puta u toku dana policija i sanitarna inspekcija će proveravati njegovo kretanje. Ukoliko ga ne nađu kod kuće, obaveštava se tužilaštvo i dobija krivičnu prijavu.

 

Takođe, bračni par iz Bačke Palanke tokom vikenda je išao po ćerku u Sloveniju. Kao i u prvom slučaju, policija im je danas (17.03.) pre podne bila kući i odredila kućni karantin za svo troje u trajanju od 14 dana.

Granice Srbije zatovrene su za sve strane državljane, sa izuzetkom diplomata akreditovanih u Srbiji i lica sa boravišnom dozvolom. Svi koji se vraćaju u zemlju su u obavezi da budu u samoizolaciji 14 dana pod krivičnom odgovornošću – 1 godina zatvora (kontrolišu JLS i Vojska – pozivi na kućni telefon, fizička provera prisustva). Granice su otvorene za kamione za snabdevanje, tranzit robe i humanitarne konvoje.

4 KOMENTARA

  1. Prosto me strah „ovih sto se kao znaju pa nema veze nek se krecu nisu valjda oni“
    A palanka je to ,lako je okrenuti glavu na drugu stranu il jos gore glumiti da ti je duzan jer si ga pustio iz karantina

  2. Backa Palanka nema komunalnu policiju samo komunalnog inspektora koji nije dostupan za gradjane a policiji obicno pada sistem i takva je kakva je jedino nam ostaje da se nadamo da niko od tih osoba nije zarazen

  3. Pola Neština i Vizića u karantinu, a samo zato što su se odvažili da dođu u svoju matičnu opštinu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here