Nebojša Krstić: Ukinuti Tviter, Fejsbuk i Jutjub dok traje vanredno stanje

3
1913

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić je u svojoj kolumni u „Blicu“ predložio, s obzirom na to da je proglašeno vanredno stanje zbog pandemije koronavirusa, da se Tviter, Fejsbuk i Jutjub momentalno isključe u Srbiji i budu isljučeni dok traje vanredno stanje.

Krstić je naveo da „na internetu postoji dobro organizovana grupa tzv. opinion makera koji sipaju otrov, lažne vesti i dezinformacije 24/7“.

[wonderplugin_slider id=181]

 

„Ako se mora vršiti dezinfekcija prostorija u kojima postoji infekcija, neophodno je izvršiti i deratizaciju javnog prostora od svih koji svesno, namerno i organizovano obmanjuju građane i destabiliziju sistem njihove zdravstvene zaštite“ naveo je Krstić i dodao da je u akciji „Sablja“ bilo uhapšeno 11.000 ljudi, a da bi, u akciji koju je nazvao „Dezinfekcija i deratizacija“, „bilo dovoljno privesti desetostruko manje“.

Predsednica Centara za pravosudna istraživanja (CEPRIS) Vida Petrović Škero rekla je u ponedeljak za agenciju Beta da su postojale pravne osnove za uvođenje vanredne situacije, ali da vanredno stanje znači oduzimanje prava slobode govora, što može uticati na medije.

3 KOMENTARA

  1. Potpuno u pravu, na slucaju Malcanskog otmice, mediji su „zavrsili“ ,samo im je cilj, tiraz,kao zadruga, i slicne mizerije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here