Virus korona mogao bi da uzrokuje bejbi bum za devet meseci

0
770
Foto: Pixabay

Virus korona je do sada odneo više od 6.600 života, a više od stotinu hiljada ljudi zaraženo je. Zbog brzog širenja ovog virusa mnogi gradovi su izolovani, a vanredno stanje proglašeno je u zemljama širom sveta.


Međutim, pitanje koje se ovih dana često postavlja jeste da li će nacije širom sveta za devet meseci doživeti povećan natalitet, budući da je većina stanoviništva sada prinuđena da vreme provodi kod kuće. Neki drugi, pak, predviđaju kako će ime Korona postati novo moderno dečije ime.

Mnoge novinske organizacije već istražuju ovu ideju uključujući „People“, „The Daily Beast“, TMZ, „New York Daily News“ i „Marketwatch“ koji je poslednji objavio analizu pod naslovom „Potencijal za bejbi bum proizlazi zbog virusa korona“.

[wonderplugin_slider id=181]

 

„Javnost će imati više vremena u svojim rukama. Ljudima će biti dosadno, a neki će biti i zaljubljeniji. Devet meseci kasnije, nakon što se sve završi, imaćemo mnoštvo beba“, kazao je biznismen Dejmond Džon.

Institut za porodične studije u Virdžiniji objavio je opsežnu studiju pod nazivom „Hoće li virus korona povećati natalitet?“. U studiji stoji da će karantin imati veliki uticaj na začeće, trudnoću i porođaj.

„Kovid-19 će vrlo verovatno smanjiti natalitet u kratkom roku, ali nakon što pandemija prođe, natalitet će se verovatno oporaviti. Povezanost događaja s visokom smrtnosti obično je u prošlosti pratilo povećanje nataliteta. Ako stanovništvo Amerike preduzme proaktivne mere protiv virusa korona i bude ostajalo više kod kuće i izbegavalo izlaske, stopa nataliteta u SAD-u zapravo bi mogla blago porasti sledeće godine kao rezultat pandemije“, stoji u studiji.

[wonderplugin_slider id=75]

 

U studiji su između ostalog preporučili da osim samoizolacije redovno treba prati ruke, sprovoditi higijenu u domaćinstvu i praviti plan kako se zaštititi u slučaju velikog izbijanja ovog virusa u vašoj okolini.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here