Lekari sad aplaudiraju građanima: Na podršku odgovorili snimcima iz bolnica

2881

Podrška se vratila, medicinski radnici reagovali na gest kojim se Srbija pridružila svetskoj javnosti.

Građani Srbije su sinoć u 20 časova po uzoru na građane sveta, od kojih se mnogi bore duže i iscrpnije sa pandemijom virusa Covid-19, izašli na terase i aplaudirali medicinskom osoblju.

[wonderplugin_slider id=174]

 

Ideja je bila da im se na taj način zahvale što u dane u koje neki imaju privilegiju da rade od kuće, oni ostaju na svojim radnim mestima.

Žele aplauzom da im odaju priznanje zato što odlaze na svoja radna mesta kao da to nisu bolnice, kao da se u njima ne leče zaraženi virusom od koga se danas svi sklanjaju.

Dežurna smena Urgentnog Centra Kragujevac, zahvalila se svojim sugradjanima na podršci i aplauzu.

Aplaudirali su im i što rade sve smene, iako se na preduzetnike apeluje da treću smenu redukuju, te bar deo zaposlenih pošalju kućama.

Aplaudirali su im i što neki od njih i dalje rade bez zaštite, što se i uslovima vanrednog stanja, policijskog časa i nestašice dezinfekcionih sredstava, neustrašivo hvataju u koštac.

Dobili su pohvalu za to što su se predali pozivu i stali u prvi red odbrane.

Noć u Urgentnom centru bez sna… Specijalisti urgentne medicine (dr Ivanka Lukić i dr Budimir Andrić) i dežurna ekipa medicinskih tehničara sa trijaže u borbi da COVID-19 ne uđe u UC.

Danas je, potpuno neočekivano, ali opet u skladu sa solidarnošću i nekim osećanjima koji se javljaju tek u doba društvenih kriza, stigla njihova povratna reakcija.

Lekari su se snimali i fotografisali, neki još juče, kako bi se zahvalili na podršci i uzvratili jednako lepim.

Grupa medicinskih radnika iz Urgentnog centra KCS snimkom se obratila naciji i aplaudirala građanima uz poruku da svi dele isti rizik.

– A sada aplauz od vas za nas, koji ste ugroženi isto kao i mi, a mi smo zajedno – uzvratili su podršku.

[wonderplugin_slider id=26]

 

Oglasili su se i lekari sa Instituta za majku i dete, iz čačanske bolnice, kragujevačkog urgentnog centra, iz drugih organizacionih celina Kliničkog centra Srbije, iz leskovačkog doma zdravlja… pokazavši da se dobro dobrim vraća.

Sinoćni aplauz stigao je do željene publike. Podrška je uzeta za ozbiljno. Medicinski radnici koji su tuđe zdravlje – već koji put – stavili ispred svog, našli su vremena i da se zahvale za ohrabrenje. Podržimo ih i večeras!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here