Savez donirao 150.000 evra za respiratore, Jovetić i Savić još 95.000

955
FOTO: I. Veselinov

Fudbalski savez Crne Gore doneo je odluku da donira sedam respiratora bolnicama širom zemlje, saopšteno je posle sednice Odbora za hitna pitanja.


Po jedan respirator doniraće se Kliničkom centru Crne Gore u Podgorici i opštim bolnicama u Beranama, Bijelom Polju, Pljevljima, Nikšiću, Kotoru i Baru. Za njihovu nabavku FSCG je opredelio više od 150.000 evra.

Takođe, zbog otežane nabavke medicinskog materijala i aparata u ovom trenutku, Fudbalski savez će bolnici „Danilo Prvi“ na Cetinju naknadno donirati respirator.

[wonderplugin_slider id=136]

 

– Borba sa KOVID-19 traži angažovanje i odgovorno ponašanje cele Crne Gore. Poštovanje preporuka Instituta za javno zdravlje je obaveza svih nas i pridržavajući ih se, kao pojedinci, dajemo maksimalan doprinos u borbi sa ovim virusom. Fudbalski savez Crne Gore ima potrebu da u skladu sa svojim mogućnostima dodatno pomogne u ovim naporima i to čini doniranjem sedam respiratornih aparata Kliničkom centru i opštim bolnicama u šest crnogorskih gradova – rekao je predsednik FSCG Dejan Savićević.

Crnogorski reprezentativci sve više pokazuju humanu crtu ličnosti. Posle Stefana Savića, štopera Atletiko Madrida, odnosno njegove donacije dva respiratora za potrebe bolnica u njegovoj domovini u vrednosti od 40.000 evra, istakao se Stevan Jovetić. As Monaka i kapiten Sokolova izdvojio je 50.000 kontinentalne valute u borbi protiv koronavirusa.

– Uvaženi članovi nacionalnog koordinacionog tela, ovih dana moja porodica i ja bez treptaja pratimo dešavanja u našoj Crnoj Gori. Divim se lekarima i medicinskom osoblju, kao i ponosnim građanima. Oni u ovim trenucima pokazuju ono što nas je godinama krasilo: doslednost i solidarnost, snagu našeg zajedništva i spremnost da svi igramo za jedan tim. Proći će i ovo. Radovaćemo se svi zajedno i u sportu i u životu. Čast mi je da se pridružim mnogim humanim ljudima. Pozdravljam vas u nadi da se uskoro gledamo u mojoj i ponosnoj Crnoj Gori – napisao je nekadašnji napadač Partizana u poruci zemljacima.

[wonderplugin_slider id=75]

 

Prethodno je i reprezentativac Luka Đorđević poslao respirator Kliničkom centru Crne Gore u vrednosti od 20.000 evra. Savić je donirao i 5.000 za Dom zdravlja u Mojkovcu.

Đorđije Pavićević, predsednik Mornara, bolnici u Starom Baru poklonio je respiratore i opremu vrednu 60.000.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here