Lepota, dobrota, kreativnost i zajedništvo

Kulturni klub „Zvono“

1128

Od Đurđine Ristić, sve i svja Kulturnog kluba „Zvono“, saznali smo dešavanja u tom udruženju ljubitelja kvalitetne horske muzike.


– Kulturni klub „Zvono“ kao udruženje građana u oblasti kulture osnovan je 1. marta 2016. godine. Ciljevi udruženja su razvoj, unapređenje, očuvanje i promocija kulture i umetnosti, putem različitih programa, edukacija i izdavačke delatnosti čime se pruža mogućnost za podizanje kulturnog života, promocija umetnika i neafirmisanih stvaralaca, zadovoljavanje kulturno-umetničkih potreba stanovništva i razvoj njihovog kreativnog izražavanja.

Iako se aktivnosti „Zvona“ već duže vreme svode samo na delovanje muzičke sekcije, glavna ideja je bila da imamo oformljene i sledeće sekcije (departmane): likovni, dramski, književni i plesni. Za postojanje istih, potreban je adekvatan broj zainteresovanih članova za određene oblasti kao i kompetentni umetnički rukovodioci, te ovim putem želim da apelujem na sugrađane da se slobodno uključe ukoliko imaju ovakvih interesovanja.

Na samom početku, a moram priznati da je i sada prisutan ovaj problem, nametnulo se pitanje prostora u kom bi Udruženje moglo organizovano i slobodno deluje. Iskreno se nadam da će rukovodstvo našeg grada kao i kulturne institucije poput Kulturnog centra i Muzeja grada, imati razumevanja za ovaj naš problem i potrebu, te da će nam izaći u susret sa nekim adekvatnim rešenjem.

[wonderplugin_slider id=154]

 

– Potreban nam je višenamenski prostor u kom bi se odvijali različiti sadržaji – mesto okupljanja, razmene ideja, usmeravanja kreativnih kapaciteta entuzijasta i mladih ljudi kroz njihovo aktivno učestvovanje i kulturno obrazovanje. Sve ovo obezbedilo bi i izvesne kulturne „proizvode“ i sadržaje različite tematike i primene nužno potrebne našem gradu.

– Kada je u pitanju hor, probe su zbog novonastale situacije sa pandemijom korona virusa, obustavljene do daljnjeg. Pripremali smo se za redovni koncert, ovaj put sa temom „Pevani pesnici“, predviđen za mesec maj. Na repertoaru na kom trenutno radimo naći će se muzika različitih izvođača, pisana na stihove naših renomiranih pesnika – Duška Trifunovića, Branka Radičevića, Pere Zubca, Arsena Dedića, Alekse Šantića i drugih.

– Iskoristila bih priliku i da pozovem sve zaljubljenike u muziku da se pridruže našem mešovitom horu. Prijem novih članova je stalan, a probe se, u redovnim uslovima, održavaju u večernjem terminu u prostorijama PU „Mladost“, utorkom i subotom. Svi zainteresovani mogu me kontaktirati preko Fejsbuk stranice Kulturni klub „Zvono“.

– Iskreno se nadam da će u ovim vremenima svako posegnuti za onim najboljim u sebi i da će lepotom, dobrotom, kreativnošću i zajedništvom braniti i ukrasiti sebe i druge. Zasigurno, ove završne reči Đurđine Ristić su itekako aktuelne, stoga im želimo uspešan rad u budućnosti.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here