Kako do dozvole za kretanje za poljoprivrednike

1
1941
Foto: Bigstockphoto/budabar

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede izdalo je saopštenje u kome se navode uslovi pod kojima je moguće dobiti dozvole za kretanje poljoprivrednika u cilju adekvatne primene agrotehničkih mera.


U slučaju primene neophodnih agrotehničkih mera, a posebno radi zaštite od mraza, tokom perioda zabrane kretanja (od 17:00h do 05:00h), svaki poljoprivredni proizvođač (vlasnik ili korisnik zasada ili druge poljoprivredne površine) je dužan da podnese zahtev za odobrenje kretanja Upravi za zaštitu bilja putem elektronskog zahteva koji je dostupan na internet adresi http://agromere.registar-uzb.rs/.

 

Zahtev je moguće uputiti i usmeno na odgovarajući broj telefona, sa priloženog spiska, prema okrugu za koji se traži dozvola za kretanje.

U prijavi je potrebno navesti ime i prezime lica, broj lične karte i adresu sa koje će se kretati u periodu od 17:00h do 05:00h, broj poljoprivrednog gazdinstva (BPG), lokaciju gde će se primenjivati agrotehničke mere, kao i vreme i dan kada će se mere sprovoditi.

Dozvola kretanja će važiti samo za navedeni dan u periodu od 17:00h do 05:00h.

Rok za odgvor na podneti zahtev je do 48 časova.

Spisak telefona na koje se može podneti zahtev:

Okruzi: Južnobački, Srednjebanatski, Južnobanatski, Severnobanatski, Severnobački, Zapadnobački i Sremski – 064/88-18-449

Okruzi: Grad Beograd, Podunavski, Braničevski, Zaječarski, Borski, Pomoravski, Nišavski, Jablanički, Pčinjski, Toplički i Pirotski – 064/88-18-486

Okruzi: Mačvanski, Moravički, Kolubarski, Zlatiborski, Šumadijski, Rasinski i Raški – 064/88-18-412

 

Svako lice koje bude dobilo dozvolu za rad tokom zabrane kretanja biće obavezno da tokom kretanja sa sobom ima i radni nalog. Spisak informacija koje mora da sadrži nalog možete preuzeti оvdе.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here