Kako do dozvole za kretanje za stočare i pčelare

0
4786
Foto: Depositphotos/budabar

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede izdalo je saopštenje u kome se navode uslovi pod kojima je moguće dobiti dozvolu za kretanje stočara i pčelara u cilju obavljanja neophodnih poslova.


U slučaju obavljanja neophodnih poslova iz oblasti stočarstva tokom perioda zabrane kretanja (od 17:00h do 05:00h), svaki poljoprivredni proizvođač je dužan da podnese zahtev za odobrenje kretanja Sektoru za poljoprivrednu inspekciju.

Internet adresa za podnošenje elektronskog zahteva za odobrenje kretanja za poljoprivredne proizvođače iz oblasti stočarstva je http://stocarstvo.registar-uzb.rs/.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede omogućilo je poljoprivrednicima da sa bilo kog računara ili prenosnog uređaja podnesu zahtev za odobrenje kretanja.

Dozvola kretanja će važiti samo za navedeni dan u periodu od 17:00h do 05:00h.

Rok za odgovor na podneti zahtev je do 48 časova od prijema poruke.

 

U navedenoj elektronskoj prijavi, neophodno je popuniti sva obavezna polja u cilju dobijanja dozvole za kretanje sa ciljem sprovođenja poslova u stočarstvu (muža domaćih životinja i radovi na pčelinjaku).

Svako lice koje bude dobilo dozvolu za rad tokom zabrane kretanja biće obavezno da tokom kretanja sa sobom ima i radni nalog. Spisak informacija koje mora da sadrži nalog možete preuzeti оvdе.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here