Trojica osumnjičenih za pljačku menjačnice u Baču danas na saslušanju

Odneli sef, sve u lokalu polomili 

0
6848
Foto: Večernje novosti

Trojica osumnjičenih za nesvakidašnju pljačku menjačnice u Baču, u koju su upali kolima kroz izlog, danas će biti privedeni na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Bačkoj Palanci.


Za tešku krađu osumnjičeni su M. D. (22) iz Bača, M. I. (26) iz Novog Sada i M. U. (22) sa područja Bačke Palanke.

Pogledaj: Neverovatna pljačka menjačnice u Baču (VIDEO)

U Ulici maršala Tita u Baču, na menjačnici su i u sredu bili vidljivi tragovi krša i loma koji su za sobom ostavili kradljivci, kada su automobilom probili zid i odneli sef sa oko dva miliona dinara. Sve se desilo u utorak ujutro oko pet sati, dok je još trajala zabrana kretanja, odnosno policijski čas.

 

Vanju Kosanović Davidov, vlasnicu menjačnice u Baču, o krađi koja je ličila na scene iz akcionih filmova obavestila je policija, koju je alarmirao jedan od komšija.

– Policija je zaista stigla brzo, za nekoliko minuta – priča nam i dalje vidno uznemirena vlasnica menjačnice. – Komšije koje stanuju u blizini ispričale su nam kasnije da ih je probudila škripa guma i turiranje kola, posle čega se začuo snažan udarac, a zatim i lomljava. Kroz prozor su videli šta se desilo i odmah su pozvali policiju.

„Radili“ i u Selenči

Pored krađe u menjačnici u Baču, ova trojica se sumnjiče i za razbojništvo u Selenči, u januaru, kada je uz pretnju automatskom puškom od radnice oteto 195.000 dinara.
Menjačnica je, kako priča njena vlasnica, propisno bila obezbeđena, imala je blindirana vrata i neprobojno staklo, kako bi se zaštitila od krađe, ali niko nije mogao da pomisli da će se neko usuditi na kolima uleti u lokal i uzme sef sa novcem. Prethodnih dana, kako ističe, nije primetila ništa sumnjivo.

– I u unutrašnjosti lokala je sve uništeno, kompjuteri, nadzorne kamere su pokidane – kaže naša sagovornica koja je sada ostala bez posla. – Materijalna šteta jeste velika, ali, ipak, najbitnije je da niko nije povređen.

Mada su kradljivci munjevitom brzinom pobegli odatle, operativci novosadske kriminalističke policije sa kolegama iz Bača su u okolini Bača uhvatili M. D. i M. I., a pronađen je i sef sa novcem kao i „opel“ koji su koristili. Ubrzo zatim je u okolini Bačke Palanke „pao“ i M. U., treći osumnjičeni. U njegovoj kući je nađena automatska puška.

S obzirom na to da je jedan od osumnjičenih iz Bača, zasada se, kako saznajemo, ne isključuje mogućnost da je on tipovao menjačnicu.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here