U Španiji za 24 sata umrlo 838 ljudi, SAD jedina zemlja sa više od 100.000 zaraženih

1013
Foto: Beta/AP

Broj zaraženih u svetu premašio je 664.000, dok se bilans preminulih primakao 31.000. Najveći broj preminulih u protekla 24 sata zabeležen je u Italiji 889. SAD su jedina zemlja sa više od 100.000 zaraženih. U Španiji za 24 časa preminulo 838 ljudi.


12.00 – U Španiji je za poslednja 24 časa od koronavirusa umrlo 838 ljudi, prenosi list Pais. To je najveći broj preminulih u Španiji od Kovida-19 od početka epidemije.

11.45 – U Austriji je do sada pozitivno na koronavirus testirano 8.291 osoba, saopštilo je Ministarstvo zdravlja tem zemlje. Od posledica zaraze Kovidom-19 umrlo je 68 osoba, a od toga 17 u Štajerskoj, 16 u Beču, i 13 u Donjoj Austriji.

11.35 – U Republici Srpskoj potvrđeno je 38 novih slučajeva koronavirusa, kaže ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić. Time je ukupan broj zaraženih u RS povećan na 200. Naveo je da su zaražena i dva medicinska radnika Univerzitetsko-kliničkog centra RS.

[wonderplugin_slider id=10]

 

 

11.20 – Britanski premijer Boris Džonson upozorio je građane Ujedinjenog Kraljevstva da će se situacija povodom epidemije u zemlji pogoršati pre nego sto krene nabolje. U pismu u kojem se obraća građanima i koje će biti dostavljeno na 30 miliona adresa Džonson, koji se i sam nalazi u samoizolaciji i leči od Kovida-19, apelovao je na sve da ostanu kod kuće.

10.40 – U Mađarskoj su potvrđena 408 slučajeva infekcije koronavirusom, a još dva pacijenta starije dobi su umrla, Do sada je u Mađarskoj zabeleženo 13 smrtnih slučajeva od Kovida-19. Istovremeno, od korona virusa su se oporavila 34 pacijenta.

10.20 – Više od hiljadu slučajeva koronavirusa registrovano je u Moskvi, kaže gradonačelnik ruske prestonice Sergej Sobjanjin.

10.05 – Ambasador Srbije u Rimu kaže za RTS da niko nije mogao da pretpostavi da će se Italiji dogoditi katastrofa i da će se koronavirus proširiti tako brzo i tom dinamikom.

10.00 – Sofi Trudo, supruga premijera Kanade Džastina Trudoa, objavila je da je uspela da se izbori koronavirusom.

09.30 – U Japanu je potvrđeno 68 novih slučajeva koronavirusa, što je najviši dnevni rast dosad za tu zemlju.Tako se ukupan broj zaraženih u Japanu prešao 1.700, među kojima je i 55 smrtnih slučajeva.

[wonderplugin_slider id=154]

 

09.10 – U Crnoj Gori potvrđen je još jedan slučaj zaraze koronavirusom, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje, navodeći da je analizirano 20 uzoraka. U Crnoj Gori sada je registrovano ukupno 85 inficiranih Kovidom-19. Pod zdravstveno-sanitarnim nadzorom nalazi se 6.278 osoba.

08.40 – Štab civilne zaštite Hrvatske jutros je objavio podatak o 49 novozaraženih u toj zemlji. Ukupno je 657 zaraženih, a 49 osoba je izlečeno.

08.30 – U Sloveniji je potvrđen prvi slučaj koronavirusa kod zatvorenika, u zatvoru Dob. Muškarac ima blage simptome i izolovan je, prenosi agencija STA. Iz zatvorske uprave rečeno je da je zaraženi zatvorenik bio u kontaktu sa oko 20 osoba i da su sve one izolovane.

08.00 – Iako je Donald Tramp najavljivao da će uvesti karanitn u saveznim državama Njujork, Konektikat i Nju Džersi, američki predsednik je rekao da to zasad nije potrebno.

Da li da vakcinišem dete, ko ima pravo na moratorijum kredita – ovo su odgovori na najčešće dileme

07.45 – U kontinentalnom delu Kine u subotu je zabeleženo 45 novih slučajeva koronavirusa, manje nego dan ranije, kada je registrovano 54 obolelih, saopštila je Nacionalna zdravstvena komisija.

Kako prenosi Rojters, još pet osoba je preminulo u subotu, svi u Vuhanu, gradu u kojem je izbila epidemija u decembru, ali je u provinciji Hubej, čiji je Vuhan glavni grad, prijavljen samo jedan slučaj u proteklih deset dana. Svi novi slučajevi povezani su sa putnicima iz inostranstva, osim jednog.

U širenju pandemije koronavirusa u Sjedinjenim Američkim Državama, zemlji s najvećim brojem zvanično prijavljenih slučajeva zaraze u svetu, postignuti su novi tragični rekordi.

U poslednja 24 sata preminule su 453 U saveznoj državi Njujork, žarištu pandemije u SAD-u, stanje je najteže, sa više od 53 hiljade zaraženih.

U međuvremenu, američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti upozorio je građane Njujorka, Nju Džerzija i Konektikata da se ne kreću unutar tih saveznih država u narednih 14 dana, ukoliko to nije neophodno.

Sa više od 123.000 zaraženih, SAD su prve po broju slučajeva korona virusa u svetu, dok je broj preminulih prevazišao 2.200.

Drugo zarište u Evropi, osim Italije je Španija, koja je zabečežila nacinalni negativni rekord sa 832 smrtna slučaja, Do sada je 5.690 ljudi. Španija se približava kraju druge nedelje ograničenja kretanja i zatvaranja prodavnica, ali broj žrtava i novozaraženih nastavlja da raste.

Zdravstveni sistem je „napet“ do krajnjih granica narocito u žarištima u Madridu i Kataloniji, gde lekari, medicinske sestre i vozači kola hitne pomoći rade bez prestanka, a sve veći broj njih se razboljeva.

Španski bolničari zbrinjavaju obolelog u bolnici u blizini Barselone

Španski bolničari zbrinjavaju obolelog u bolnici u blizini Barselone

Od koronavirusa u Francuskoj je u poslednja 24 sata preminulo 319 osoba, ako da je broj smrtnih slučajeva porastao na 2.314 od početka pandemije. Broj preminulih se odnosi samo na pacijente u bolnicama, tako da se tačan broj smrtnih slučajeva od koronavirusa – još ne zna.

Dvonedeljni karantin započet 17. marta produžava do 15. aprila Francuska je od Kine naručila više od milijarde zaštitnih maski.

U pokušaju da spreči širenje koronavirusa, Rusija će od sutra zatvoriti svoje granice, saopštila je tamošnje vlada.

Indija će železničke vagone pretvoriti u karantin za izolaciju pacijenata s koronavurisom. Premijer Narendra Modi zatražio je zatražio da milijardu i 300 miliona stanovnika ostanu tri nedelje u svojim domovima u pokušaju da spreči širenje bolesti.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here