Niko nije očekivao ovakav uspeh

Odbojkašice „Panonije“ prvoplasirane u Drugoj ligi Srbije – Sever

578

Na opšte iznenađenje, odbojkašice „Panonije“ su, pre prekida sezone zbog vanrednog stanja, zauzele prvo mesto u Drugoj ligi Srbije – Sever sa 37 bodova uz trinaest pobeda i dva poraza.


Ovaj uspeh je malo ko očekivao, imajući u vidu da bačkopalanački klub ima ubedljivo najmlađu ekipu u ligi.

– Krenuli smo od nule, kada sam devojčice počeo da učim tajnama najpopularnijeg sporta u Srbiji. Upravo ta mala grupica devojčica skrenula je pažnju na sebe osvojivši zlato na prvenstvu Vojvodine za pionirke 2013. godine. Izrodile su se male zvezde u „Panoniji“ poput Maše Zirojević, Jovane Zelenović, Irine Milanović koje su sada veoma uspešne odbojkašice u SAD, Srbiji… – priča trener „Panonije“ Stevan Nikolajević.

Prema njegovim rečima, sadašnja pozicija „Panoniji“ omogućava takmičenje u Prvoj B ligi
Srbije.

– Verovatno će se prvenstvo prekinuti sa prethodnim petnaestim kolom i igraće se kvalifikacije za Prvu B ligu, ali o tome odluku donosi Odbojkaški savez Srbije, naravno imajući u vidu aktuelnu situaciju oko korona virusa, dodaje naš sagovornik iz OK „Panonija“.

[wonderplugin_slider id=136]

 

Osvrnuvši se na ovu sezonu, Nikolajević je rekao da odbojkašicama iz Bačke Palanke nimalo nije lako gledati vanredno stanje iz sata u sat.

– Teško nam je gledati dešavanja povodom korona virusa, kao i svim hrabrim ljudima koji sede u kućama, a pri tome posebno mislimo na starije sugrađane. Nadamo se iskreno da će ovo brzo proći kako bi se što pre vratili na teren klupskim obavezama. Što se tiče ove sezone, najpre bih istakao da smo se plasirali ispred „Bagljaša 023“ koji u svojim redovima  ima tri reprezentativke.

– Imali smo niz od dvanaest vezanih pobeda koji je prekinuo „Volejstars“ zasluženom pobedom u Somboru. Sezona nije bila nimalo laka jer smo gotovo u svih petnaest utakmica bili bez tehničara Milice Majkić. Ipak, na njeno mesto je uskočila Jelisaveta Vojinović, iako to nije njena pozicija, ali je ona bila na visini zadatka. Međutim, i ona se tokom prvenstva povredila, tako da smo morali da na mesto dizača stavimo Marinu Jovanović, našu najiskusniju odbojkašicu koja se odlično snašla u novoj ulozi.

– Sve smo to postigli zahvaljujući velikoj angažovanosti ostalih odbojkašica, prvenstveno Tijane Đurković, Milice Knežević i drugih. Zahvalio bih se i našem treneru prvog tima Milošu Šatori, koji takođe ima velikog udela u osvajanju prvog mesta, navodi Nikolajević.

„Panonija“ je ove sezone imala još dve takmičarske selekcije, pionirke u prvenstvu Vojvodine i drugu ekipu u Drugoj vojvođanskoj ligi – Južna Bačka.

– Što se tiče pionirki, cilj smo ostvarili plasiravši se među 22 najbolje ekipe u Vojvodini. Nova generacija zaista nije mogla više od toga zbog neiskustva. Naše najmlađe odbojkašice su igrale u drugoj ekipi u Drugoj vojvođanskoj ligi. Ova ekipa nam služi za sticanje igračkog iskustva. Na kraju bih želeo da se zahvalim svim igračicama, njihovim roditeljima, navijačima i svima koji su nam ove sezone pružali podršku, rekao je jedan od trenera odbojkašica „Panonije“ Stevan Nikolajević.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here