Od 01.04. upis dece u vrtiće u Baču i Bačkoj Palanci online

1713
Image by StartupStockPhotos from Pixabay

Od 01.04.2020. moguće je podneti zahtev za upis dece u vrtić elektronskim putem u predškolske ustanove u Bačkoj Palanci i Baču.

Budući korisnici usluga PU „Mladost“ će od 01.04.2020. potpuno besplatno, moći da online prijave decu za upis u ovu predškolsku ustanovu, navodi se na njihovom sajtu.

Građani opštine Bač zahtev za upis dece u vrtić podnosiće u periodu od 01.04. do 30.04.2020., navodi se na sajtu PU „Kolibri“.


Usluga eVrtić predstavlja elektronsku prijavu dece za upis u predškolsku ustanovu. Roditelj više ne mora da odlazi na razne šaltere prilikom prijave deteta u predškolsku ustanovu, već će prijavu moći da obave elektronskim putem na portalu eUprava.

Da biste koristili ovu elektronsku uslugu, neophodno je da na portalu eUprava kreirate svoj korisnički nalog.

Elektronsko podnošenje prijave se vrši jednostavnim popunjavanjem online obrasca.

Ukoliko želite da Vaše dete elektronskim putem prijavite u predškolsku ustanovu, ne morate da dostavljate dokumenta, jer se ona automatski pribavljaju iz Matične knjige rođenih i Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja.

Kada roditelj, staratelj ili hranitelj podnese zahtev preko ePortala, predškolska ustanova će dodeliti delovodni broj zahtevi i obavestiti ga preko Portala o daljim koracima. Na Portalu možete izabrati opciju da li ćete obaveštenje primati na mejl ili putem sms poruke.

Prijava elektronskim putem nije moguća za roditelje koji nisu državljane Republike Srbije.

Za decu samohranih roditelja, decu žrtava nasilja u porodici, decu sa smetnjama u psihofizičkom razvoju, decu iz porodica koje koriste neki oblik socijalne zaštite i dr. predškolska ustanova je u mogućnosti da prihvati prijavu elektronskim putem, ali je potrebno da roditelji podnesu adekvatnu dokumentaciju lično u predškolsku ustanovu, kojim dokazuju navedeni status.

Od ove godine usluga će biti omogućena u 140 gradova i opština kao lakši, brži i potpuno besplatan način prijave deteta za upis u odabranu predškolsku ustanovu.

Građani opštine Bački Petrovac odnosno naselјenih mesta Bački Petrovac, Kulpin, Gložan i Maglić moći će od 4. do 15. maja 2020. godine na elektronski i potpuno besplatan način da prijave decu za upis u predškolsku ustanovu, navodi se na sajtu PU „Včielka“.


Pročitajte još:

U Bačkoj Palanci bez plaćanja vrtića tokom vanrednog stanja

Pomeren upis dece u prvi razred osnovne škole

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here