Novosadski sajam spreman za smeštaj obolelih

Pogledajte plan kućnog reda na Novosadskom sajmu

1204
Foto: Preuzeto sa sajta nsuzivo.rs

Novi Sad: Prostor Novosadskog sajma od danas je spreman za smeštaj oko 1.000 ljudi, koji će tu imati neophodne uslove za život i medicinsku negu, najavio je juče ministar odbrane Aleksandar Vulin.


Lakše oboleli od koronavirusa biće smešteni u Master hali i Hali 1 Novosadskog sajma, a one su, nakon što su u njima postavljeni kreveti, dezinfikovane. Vulin je rekao i da su postavljeni dodatni toaleti, tuš kabine, paravani, smeštaj za medicinske radnike i prostorija za medicinsko osoblje.

Na devet kreveta biće postavljen jedan paravan, svako će imati kasetu za lične stvari. Postavljene su i kante za smeće – u svakom ograđenom delu po jedna i pored vrata, sa spoljne strane svakog dela, još po jedna. Život će biti organizovan po vojničkim pravilima.

[wonderplugin_slider id=94]

 

Po planu kućnog reda u privremenom sanitetskom centru „Sajam“, koji se pojavio na društvenim mrežama, naznačeni su termini za ustajanje (6 – 6.30h), ličnu higijenu, doručak, lekarske preglede i terapije, čišćenje, dezinfekciju prostorija u hali, slobodne aktivnosti, odnosno čitanje literature i dnevne štampe.

Svi koji budu smešteni na Novosadskom sajmu moći će da igraju stoni tenis i gledaju televiziju.

Ukoliko bude potrebe, posle sajma i Spens će biti pretvoren u privremenu bolnicu za lakše obolele od virusa COVID-19.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here