петак, април 19, 2024
Насловна Инфо Србија Pojačava se kontrola saobraćajne policije

Pojačava se kontrola saobraćajne policije

1390

Uprava saobraćajne policije MUP-a Srbije najavila je da će u narednom periodu obavljati pojačanu kontrolu, jer je uočen povećan broj saobraćajnih prekršaja, neposredno pred početak mere zabrane kretanja.


Uprava saobraćajne policije MUP-a Srbije najavila je da će u narednom period obavljati pojačanu kontrolu, jer je uočen povećan broj saobraćajnih prekršaja, neposredno pred početak mere zabrane kretanja.

Među saobraćajnim prekršajima posebno je izraženo nepoštovanje ograničenja dozvoljene brzine kretanja, što je za posledicu imalo više saobraćajnih nezgoda širom Srbije i smrt dve osobe na području nadležnosti policijskih uprava u Kragujevcu i Novom Pazaru.

U cilju očuvanja bezbednosti saobraćaja na putevima tokom vanrednog stanja, saobraćajna policija pojačano će kontrolisati saobraćaj neposredno pre zabrane kretanja i procesuirati sve vozače koji budu zatečeni u izvršenju prekršaja, navodi se u saopštenju Uprave.

Takođe se napominje da će u tim situacijama počinioci prekršaja biće odmah privođeni nadležnom prekršajnom sudu, ako su za to ispunjeni zakonski uslovi.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here