Bačkopalanačko tužilaštvo sklopilo dogovor sa osumnjičenima za crnu magiju

4987

Trojka optužena da je obećavala „skidanje“ crne magije i rešavanje zdravstvenih i novčanih problema sklopila je sporazum o priznanju krivice sa Osnovnim tužilaštvom u Bačkoj Palanci.


Prema tom sporazumu, kako je rečeno u bačkopalanačkom tužilaštvu, Sonja A. (30) iz Bačke Palanke osuđena je na godinu dana kućnog zatvora uz elektronski nadzor, a Ljubica K. (36) iz Begeča će šest meseci da provede uz nanogicu kod kuće.

Treći član grupe Radovan P. (43) iz Obrovca kod Bačke Palanke prvobitno je dobio osam meseci kućnog zatvora uz elektronski nadzor, ali je već prekršio ovu meru, tako da mu je kazna zamenjena sa osam meseci klasičnog zatvora.

Njih troje su uhapšeni početkom decembra 2019. godine zbog sumnje da su doveli u zabludu 73-godišnju ženu iz Kruševca koja živi u Berlinu.

Obećavali su joj da će je zaštititi od „crne magije“ i tako joj pomoći da reši zdravstvene i porodične probleme. Zauzvrat im je za tri meseca dala 68.700 evra. Novac im je uplaćivala na različite račune i slala preko različitih kompanija za transfer novca.

Penzionerka je, dok je boravila u Vrnjačkoj Banji, u jednom časopisu pronašla oglas u kojem se, onima koji im se obrate, obećava skidanje „crne magije“, blagostanje i sreća, rešavanje svih problema. Ne sluteći da se iza svega krije prevara javila se na dati broj telefona i tako stupila u kontakt sa njima.

U razgovorima su davaoci oglasa saznali sve o njenom životu jer su je vešto navodili da im sve ispriča. Ženi su govorili da je pod dejstvom crne i vlaške magije i da će joj pomoći da to otkloni, a u svojim pričama su otišli toliko daleko da su joj čak kazali da će joj poginuti sin.

Plašeći se da se ne ostvari to što joj govore 73-godišnja penzionerka im je slala devize.

Čak je podigla i kredit u banci, kako bi mogla da im isplati novac za njihove usluge, odnosno skidanje magije. Žena je, plašeći se, ćutala i nikome nije govorila šta joj se dešava i da daje velike sume novca. Njen sin je, međutim, posumnjao da nešto nije u redu, a kada mu je na kraju sve ispričala, na njegov nagovor je slučaj prijavila policiji.

Prema sporazumu tročlana grupa je obavezna i da obešteti penzionerku u ukupnom iznosu od 850.000 dinara. Tako je Sonja A. obavezna da na ime odštete plati 350.000 dinara, a Ljubica K. i Radovan P. po 250.000 dinara.


Možda će Vas zanimati i:

Bačka Palanka: Kažnjen sa 180.000 dinara zbog kršenja policijskog časa

Pokušaj krađe zaštitnih maski kod Čelareva

Uhapšen zbog širenja lažne vesti o 24-časovnom policijskom času

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here