Bačkopalančanka Dragana Banović: „Korona virus je tu. Dozovite se pameti!“

Nakon saznanja da joj je majka u teškoj situaciji u borbi sa korona virusom Dragana se obratila javnosti sa važnom porukom.

14825

BAČKA PALANKA: U ovo nesvakidašnje vreme kada je svet zahvatila epidemija korona virusa, kada je kao mera vanrednog stanja uvedena zabrana i ograničenje kretanja, mnogi misle da se ova epidemija dešava negde daleko, nekom drugom. Ima i onih koji su skloni teorijama zavere, te vanredno stanje smatraju neopravdanim i sumnjaju u ispravnost odluke o uvođenju.

Bačkopalančanka Dragana Banović se, na žalost, na bolan način suočila sa korona virusom, kada joj je majka zbog posledica ove epidemije u teškoj situaciji na respiratoru. Tim tužnim povodom, sa željom da pomogne onima koji se još nisu suočili sa posledicama ove epidemije, ona je želela da skrene pažnju građanima Srbije o važnosti primenjivanja uvedenih mera i na svom facebook profilu je napisala:


„Strašno mi je kad čitam kako su nekima jedini životni problemi ograničenje kretanja kučića, sedenje u kući na par nedelja uz TV i internet sa svojom porodicom, Darijin dekolte i teorije zavere o izmišljenoj epidemiji… Uz sve omalovažavanje doktora i mera vlade koja ih „kinji i maltretira zbog nekog glupog virusa koji ne postoji“…

[wonderplugin_slider id=154]

 

Pre dva dana saopštili su mi iz KBC Vojvodina da moja majka (koja živi u Novom Sadu) ima potvrđen COVID-19 i da je stavljena na respirator jer ne može da diše zato što je virus u potpunosti zahvatio oba plućna krila.

Tri nedelje je bila sama u svom stanu. Poslednje dve sa visokom temperaturom i kašljem. Ni sa kim bolesnim nije bila u kontaktu pre toga. Virus je pokupila još oko 10 marta negde usput. Još pre svih ovih uvedenih mera predostrožnosti maski, rukavica alkohola, hlora… Negde u gradskom autobusu, zgradi, liftu, prodavnici, pijaci…

Bila je zdrava, vitalna, pedantna i puna života. Mislila je kao i svi mi da je običan grip…

Želim da se dozovete pameti i shvatite da se ovo ne dešava tamo nekom drugom nego nama. Nažalost, dežurni kritičari svega i svakoga po tviterima i fejsbucima i dalje će nas kontaminirati svojim malicioznim ostrašćenim političarenjem, frustracijama i teorijama zavere. Verovatno dok im se neko njihov ne razboli….

I na kraju želim da se zahvalim svim divnim požrtvovanim doktorima sa infektivne klinike koji se danoćno bore za svaki minut i udah života moje najvoljenije majke… „

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here