Morate kod lekara, a traje policijski čas? Dr Stevanović pojašnjava kakva je procedura

2549
Foto: Direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti u Beogradu dr Goran Stevanović Foto: Tanjug/video

Iako na ulici od subote u 13 sati do ponedeljka u 5 časova na ulici ne može da bude niko doktor Goran Stevanović ima objašnjenje šta da uradite.


Iako na ulici od subote u 13 sati do ponedeljka u 5 časova na ulici ne može da bude niko, osim onih koji imaju dozvolu za kretanje, doktor Goran Stevanović, direktor Infektivne klinike u Beogradu, istakao je da svi oni koji osete bilo kakve simptome, svi oni koji imaju visoku temperaturu, mogu da dođu u lekarske institucije i da im kretanje ka zdravstvenoj ustanovi za vreme policijskog časa niko neće uskratiti.

– Obustava kretanja ili policijski čas, kako god da ga nazovete, ne znači da osoba koja ima tegobe treba da sedi kod kuće i da ne treba da se javi lekaru. Bilo ko ko bude krenuo ka zdravstvenoj ustanovi, bilo da se radi o domu zdravlja koji radi trijažu, bilo o bolnici, neće biti u tome sprečavan. I normalno, ko kod se bude vraćao, kao i njegova pratnja, ako ima izveštaj iz zdravstvene ustanove da je bio kod lekara, kretanje mu se neće ograničavati. Izuzetno je bitno za naš narod i građane, da praktično u bilo koje doba dana i noći, kao što je to bilo i pre i kao što će biti i nakon COVIDA-19, zdravstveni sistem stoji na raspolaganju da svakom našem građaninu pomogne – rekao je doktor Stevanović.


Možda će Vas zanimati:

Više od 1,2 miliona zaraženo korona virusom u svetu, u Srbiji preminuo pripadnik MUP-a

Obućari, krojači, kozmetičari, evo na koji račun će vam leći minimalac

Google odaje podatke o našem kretanju kako bi pomogao u borbi protiv korona virusa

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here