Традиционални рецепт за шненокле: Мирише на срећу и детињство!

5150

Старински десерт који смо обожавали и коме се увек радо враћамо. Нека и ваша деца пробају шненокле уз које је већина нас одрасла када није било много различитих дезерта доступно као што је ти случај данас.


Свака мама мора да зна да направи овај укусни десерт:

Састојци за шненокле: 4 јаја (жуманца и беланца одвојте); 100г шећера; око 2 л млека; 1,5 кашика брашна (или густина); 1 кашичица екстрата ваниле; 2 кесице ванилин шећера.

Припрема шненокли: Мутите миксером беланца док не добијете чврсту смесу. У дубоку шерпу сипајте млеко и додајте екстрат ваниле и грејте док не проври. Када млеко проври, температуру смањите на најмање, а затим кашиком вадите умућена беланца и пажљиво их спуштајте у врело млеко.

Шненокле кувајте по 1,5 минут са сваке стране, а затим их извадите из млека и поређајте у чинију.

Крем за шненокле: Жуманца умутите са шећером. У ту смесу додајте густин или брашно и 2 кашике млека у коме сте кували шненокле. Све добро промешајте. Млеко у коме сте кували шненокле ставите опет да ври, па температуру смањите. Лагано додајте смесу са жуманцима, непрестамо мешајући и сва заједно кувајте док се не згусне. Када се смеса згусне, скините је са рингле и оставите да се мало охлади. Када прелив буде прохлађен, прелијте њиме шненокле.

Колач држите у фрижидеру. Можете га служити тако што ћете одозго нарендати чоколаду или прелити карамелом.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here