Evo kada će đaci u Vojvodini biti slobodni za Uskrs

545

Umesto planiranog prolećnog raspusta od 10. do 20. aprila, đaci u Vojvodini nastavu neće imati za vreme Uskršnjih praznika po Gregorijanskom kalendaru (petak, subota, nedelja i ponedeljak) od 10. do 13. aprila, kao i za vreme ovih praznika po Julijanskom kalendaru (petak, subota, nedelja i ponedeljak) od 17. do 20. aprila.

Nastavu na daljinu imaće 14,15. i 16. aprila (utorak, sreda i četvrtak sledeće nedelje) dok u ostatku Srbije, za koji školski kalendar donosi Ministarstvo prosvete, nastave neće biti samo od 17. do 20. aprila.

– U Vojvodini je, mada nema prolećnog raspusta, koji obuhvata oba Uskrsa, na ovaj način omogućeno i đacima i nastavnicima da obeleže oba praznika, jer ima puno onih koji ili slave različite praznike, ili oba, jer su iz mešovitih brakova – kaže državna sekretarka u Ministarstvu prosvete Ana Marija Viček.

S obzirom na to da su u nastavi na daljinu TV časovi samo pomoć nastavnicima, koji su u svakodnevnoj komunikaciji s učenicima, Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, nadležan za školski kalendar na teritoriji Vojvodine, doneo je ovakvu odluku.

U Vojvodini je, mada nema prolećnog raspusta, koji obuhvata oba Uskrsa, na ovaj način omogućeno i đacima i nastavnicima da obeleže oba praznika, jer ima puno onih koji ili slave različite praznike, ili oba, jer su iz mešovitih brakova

Po rečima Ane Marije Viček, đaci u Vojvodini moći će i kasnije da odgledaju časove koji će se emitovati na programima RTS od 10. do 13. aprila, u vreme Uskršnjih praznika po Gregorijanskom kalendaru. U to vreme oni će na programima Radio Televizije Vojvodine i lokalnih televizija, na kojima se emituju časovi na jezicima nacionalnih manjina, moći da pogledaju edukativne sadržaje u vezi s Uskrsom, kao i sadržaje koji se odnose na slobodno vreme učenika. Slične sadržaje zajedno sa šacima u ostatku Srbije i vojvođanski đaci gledaće i od 17. do 20. aprila, kada su Uskršnji praznici po Julijanskom kalendaru.


Možda će Vas zanimati:

Usvojene izmene ograničenja kretanja, bez sankcija ko se uputi u dom zdravlja

Stručnjaci savetuju kako preživeti najduži policijski čas u modernoj istoriji Srbije

Aplikacija za online kupovinu namirnica uskoro dostupna i u Bačkoj Palanci (VIDEO)

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here