Proglašen za najboljeg odbojkaša Hrvatske

Odbojkaš iz Bačke Palanke Mario Medan, član HAOK "Mladost Ribola Kaštela", postao prvak Hrvatske

3292

Odlični odbojkaš iz Bačke Palanke Mario Medan, koji je prve odbojkaške korake napravio u „Merkuru“, osvojio je titulu prvaka Hrvatske sa HAOK „Mladost Ribola Kaštela“ iz dalmatinskog mesta Kaštel Stari.


Pored toga Mario Medan je proglašen za najboljeg odbojkaša u hrvatskoj Superligi. Upravni odbor hrvatskog odbojkaškog saveza je krajem ove, skraćene, sezone dodelilo je pehare najboljim ekipama u obe konkurencije i pri tome proglasio najbolje igrače.

Medan, inače, igra na poziciji tehničara i svojim igrama je bio najvažniji šraf i pokretač dalmatinske ekipe.

Mario Medan je rođen 1986. godine i do sada je promenio više klubova. Pored „Merkura“ iz Bačke Palanke u kome je i počeo sa treniranjem odbojke, jedno kratko vreme je proveo i u „Partizan Megalu“ iz Bača, da bi od 2003. do 2006. godine nosio dres „Puteva“ iz Ivanjice, tadašnjeg člana Prve lige Srbije.

[wonderplugin_slider id=75]

 

Po isteku treće sezone u Ivanjici odlazi u „Optimu“ iz Modriče, premijerligaša Bosne i Hercegovine gde ostaje dve sezone, da bi od 2008. do 2010. godine proveo u redovima hrvatskog superligaša „Siska“. U sezoni 2010/11 ponovo se vratio u Premijer ligu Bosne i Hercegovine i tu sezonu je proveo u „Napretku“ iz Odžaka, a u narednoj sezoni (2011/12) je nosio dres „Vukovara“, člana Super A1 lige hrvatske.

Već sledeće sezone po drugi put oblači dres „Optime“ iz Modriče, a u sezoni 2014/15 postaje igrač subotičkog „Spartaka“. Naredne sezone odlazi u Finsku gde igra za „Kiki Betset“, ali tamo ostaje samo jednu godinu nakon čega se vraća u redove subotičkog prvoligaša.

U sezoni 2017/18 odlazi u „Mladi Radnik“ iz Požarevca, takođe prvoligaša Srbije, a naredne sezone po treći put oblači dres „Spartaka“. Od prošlog leta je Medan prvi tehničar HAOK „Mladost Ribola Kaštela“ iz mesta Kaštel Stari sa kojim je u ovoj skraćenoj sezoni zbog epidemije korona virusa postao prvak države.

Pogledaj: Pred Davorovim devojčicama lepa budućnost

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here