Raspored bogosluženja u hramovima Eparhije bačke o Vaskrsu

1649
Фото: eparhijabacka.info

Blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Episkopa novosadskog i bačkog g. Irineja, Eparhija bačka Srpske Pravoslavne Crkve objavljuje raspored bogosluženja za dane: Veliki četvrtak (16. april), Veliki petak (17. april), Velika subota (18. april), Praznik Hristovog Vaskrsenja (19. april), kao i za Vaskrsni ponedeljak (20. april) i Vaskrsni utorak (21. april).

Usled vanredne situacije – proglašene u Republici Srbiji zbog epidemije virusa korona – satnica bogosluženja je istovetna za sve hramove Eparhije bačke.

Na Veliki četvrtak – sveta Liturgija će biti služena sa početkom u 10 časova, a Bdenije u 13,30 časova.

Na Veliki petak – Carski časovi će biti služeni od 8 časova, Večernje sa iznošenjem Plaštanice biće služeno sa početkom u 12 časova, a Malo povečerje i Jutrenje sa statijama u nastavku večernjeg bogosluženja.

Velika subota – sveta Liturgija će biti služena sa početkom u 12 časova.

Na dan praznovanja Hristovog Vaskrsenja – u 6 časova će početi Jutrenje i u nastavku će biti služena sveta Liturgija, dok će Večernje biti služeno po ustaljenom poretku hrama.

Vaskrsni ponedeljak – Jutrenje će početi u 8 časova i u nastavku će biti služena sveta Liturgija, dok će Večernje biti služeno po ustaljenom poretku hrama (direktan prenos večernjeg iz Sabornog hrama u Novom Sadu slušaoci radio-stanicâ Eparhije bačke imaće priliku da prate od 19 časova).

Vaskrsni utorak – Jutrenje će početi u 8 časova i u nastavku će biti služena sveta Liturgija. Večernje će biti služeno u vreme pre policijskog časa, da bi verni narod mogao da dođe u hram (bogosluženje će biti služeno po ustaljenom poretku hrama, a direktan prenos večernjeg iz Sabornog hrama u Novom Sadu slušaoci radio-stanicâ Eparhije bačke imaće priliku da prate od 19 časova).

Direktan prenos bogosluženjâ iz Sabornog hrama u Novom Sadu imate priliku da slušate putem programa radio-stanicâ Eparhije bačke:

  • Informativna služba Eparhije bačke Beseda
  • Radio Slavoslavlje
  • Radio Blagovesnik
  • Radio Tavor

kao i putem striminga na internet portalu Informativne službe Eparhije bačke.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here