Šteta zbog prekida sezone

Analiza sezone u odbojkaškom klubu "Merkur"

627

Analizirajući ovu skraćenu sezonu odbojkašica „Merkura“ u Prvoj vojvođanskoj ligi – Sever, predsednik kluba Dražen Medan ističe da je zadovoljan sezonom, ali i da ješte ta što je prekinuto prvenstvo posle dva kola u Mini ligi od prvog do četvrtog mesta.


Regularni deo sezone u Prvoj vojvođanskoj ligi – Sever Palančanke su završile na trećem mestu sa učinkom od deset pobeda i četiri poraza uz 28 bodova, dok su Palančanke u Mini ligi u trenutku prekida sezone bile treće i imale jedanaest pobeda i pet poraza uz 32 boda.

„Merkur“ je u doigravanju imao isti bodovni učinak kao i drugoplasirana „Subotica“, ali su Subotičanke imale i meč manje odigran.

– Mi smo jesenas krenuli sa ambicijama da se borimo za vrh tabele i da se plasiramo u plej of što smo, na kraju krajeva, i ispunili. Imali smo pojačan sastav, s obzirom da su se priključile Milovac, Ivana Zorić, Novaković i Milićević, da bi nas posle trećeg kola napustila Gavrić, ali je došla Gavranović, priča predsednik OK „Merkur“ Dražen Medan.

[wonderplugin_slider id=136]

 

Kada se ekipa „sklopila“, „Merkur“ je postizao dobre rezultate i izborio se za plej of, odnosno Mini ligu od prvog do četvrtog mesta.

– Da se prvenstvo nastavilo, mi bi u plej ofu u preostala četiri kola imali tri meča na svom terenu i sasvim realne šanse da se na kraju domognemo drugog mesta. Priče su sada da bi OSV proširivao lige, ali samo Savez može da donese konačnu odluku. Uostalom, treba se videti koliko će ova situacija sa epidemijom virusa da potraje, dodaje Medan.

Bačkopalanačke odbojkašice su ove sezone nisu imale nekih kikseva i neplaniranih poraza.

– Naša snaga je ove sezone bila u kolektivnoj igri i ne bih nijednu odbojkašicu izdvajao. Jednostavno, sve su podjednako dale doprinos u ovih jedanaest dosadašnjih pobeda. Igrali smo sa u proseku sa deset odbojkašica na svakoj utakmici ove sezone i zadovoljni smo svima, konstatuje na kraju predsednik OK „Merkur“ Dražen Medan.


Pogledaj: Proglašen za najboljeg odbojkaša Hrvatske

Pogledaj: Igrači dobijaju zadatke preko vibera

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here