петак, април 19, 2024
Насловна Култура Ministarstvo kulture preporučilo da rade biblioteke, muzeji, galerije

Ministarstvo kulture preporučilo da rade biblioteke, muzeji, galerije

366

Ministarstvo kulture i informisanja Vlade Republike Srbije uputilo je danas Preporuku svim bibliotekama, arhivima, muzejima i galerijama u Srbiji da od sutra nastave rad, uz striktno poštovanje svih preventivnih mera za sprečavanje širenja zarazne bolesti Kovid-19 tokom trajanja vanredne situacije.

U skladu sa Preporukom, ustanove su dužne da zaposlenima obezbede primenu svih preventivnih mera od uticaja na bezbednost i zdravlje zaposlenih, a posebno onih koji se odnose na sprečavanje širenja zarazne bolesti Kovid-19 – držanje socijalne distance, dezinfekcija i upotreba zaštitnih sredstava, odnosno maski i rukavica, navodi se u saopštenju na sajtu Vlade Srbije.

Ona podrazumeva i primenu mera koje se odnose na maksimalan broj lica koja mogu da borave u zatvorenom prostoru, polazeći od delatnosti ustanove i funkcionalnog uređenja prostora, posebno sa aspekta organizacije rada u uslovima epidemije.

Takođe, ustanove su dužne da donesu poseban plan primene mera, koji je sastavni deo akta o proceni rizika, donosi se saglasno zakonu i propisima iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu, navodi se u saopštenju Ministarstva.


Možda će Vas zanimati:

Ko sme napolje, u koje vreme i koliko dugo?

Kon: Vrtići će morati da počnu da rade, tu izlaza nema

Grčka otvara vrata za Srbe, ne za turiste iz Zapadne Evrope

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here