Zaključak Štaba za vanredne situacije Opštine Bač

Sednica Štaba za vanredne situacije održana je u ponedeljak, 20.04.

371

Na osnovu odluke Vlade Republike Srbije o ublažavanju pojedinih restriktivnih mera i člana 17. i 18. Poslovnika o radu Štaba za vanredne situacije, komandant Štaba na sednici održanoj 20.04.2020. godine donosi ZAKLjUČKE:

ZAKLjUČAK br. 1 Građani stariji od 65 godina moći će, počev od sutra, da utorkom, petkom i nedeljom izlaze u šetnju u trajanju od pola sata. Oni će svojih pola sata za šetnju moći da iskoriste u periodu od 18 časova do jedan sat iza ponoći, najviše 600 metara od mesta stanovanja.

ZAKLjUČAK br. 2 Od utorka, 21. aprila, dozvoljen je rad poslodavcima iz oblasti pružanja usluga, poput automehaničarskih i vulkanizerskih radnji, obućara, krojača, kao i poslodavcima iz oblasti trgovine na malo – knjižarama, trgovcima biciklima,tehničkom robom, građevinskim materijalom.

ZAKLjUČAK br. 3 Pijace (na otvorenom i zatvorenom prostoru) od sutra su ponovo otvorene, uz obaveznu primenu svih mera zaštite.

[wonderplugin_slider id=64]

 

Svi poslodavci su u obavezi da radnicima obezbede zaštitna sredstva (maske, rukavice i dezinfekciona sredstva) i rad se mora obavljati uz poštovanje socijalne distance.

Poslodavci su dužni da izrade poseban plan mera rada tokom vanrednog stanja, dok su zaposleni u obavezi da to poštuju.

Takođe, rad i dalje nije dozvoljen u delatnostima koje podrazumevaju blizak fizički kontakt, tako da frizerski saloni, saloni za negu lepote, teretane i fitnes centri i dalje ostaju zatvoreni.

Bitno je naglasiti još jednom da se rad u objektima i delatnostima kojima je to od sutra dozvoljeno može obavljati isključivo uz poštovanje svih mera zaštite i korišćenje sredstava za dezinfekciju i zaštitnih sredstava – maski i rukavica.

Još jednom apelujemo na sve građane da se pridržavaju svih mera bez izuzetka jer je to jedini način da svi zajedno pobedimo ovu zaraznu bolest.

Pogledaj: Bački Petrovac među četiri opštine u Vojvodini u kojima nema obolelih od korona virusa

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here