Nova baza na Mauricijusu

Najbolji srpski triatlonac Ognjen Stojanović iz Čelareva

835
Foto: Wikipedia

Najboljeg srpskog triatlonca Ognjena Stojanovića, rođenog u Čelarevu, je situacija sa pandemijom korona virusa zatekla na afričkom ostrvu Maurucijusu.


Naime, Stojanović je odlično započeo sezonu pobedivši na trci Azijskog kupa u Indiji, a potom je bio treći na Afričkom kupu na Mauricijusu. Ovim uspesima je Stojanović obezbedio važne poene za kvalifikacioni proces za Olimpijske igre u Tokiju.

– Imao sam let za Srbiju dan posle trke, ali zbog uvedenih vanrednih mera u našoj zemlji, čekala me izolacija. Tada na ostrvu nije bio još ni jedan zabeleženi slučaj virusa i posle dosta razmišljanja odlučio sam da ostanem, jer će mi to dobro biti za trening. Kod kuće bih morao u izolaciju, bazeni su zatvoreni, a ne bih mogao da trčim napolju nekoliko nedelja, objašnjava razloge ostanka na afričkom ostrvu Ognjen Stojanović.

Na Mauricijusu je, prema rečima Stojanovića, dva dana od pojave korona virusa uvedena 24-časovna izolacija za sve u periodu od četiri nedelje.

[wonderplugin_slider id=64]

 

– Našao sam se u veoma nepovoljnoj situaciji. Svestan sam bio da virus mora kad – tad da stigne i na ovo ostrvo, ali sam iskreno verovao da će biti blaže. Trenirao sam normalno, bar dok nisu uveli zabranu. Od tada nisam više mogao da vozim bicikl, ali u zgradi u kojoj boravim sa suprugom imamo bazen gde svakodnevno plivam. Mogu da odradim solidne treninge i najbitnije je to što čuvam osećaj za vodu, jer je plivanje specifično i par nedelja bez treninga u vodi znači da bi mi bilo vrlo teško da se vratim u sadašnju formu, navodi Stojanović.

S obzirom da je uveden 24-časovni karantin, Ognjen se snašao za treninge u apartmanu,  ali je imao sreće što mu je, ipak, dozvoljeno da trči napolju.

– Postoje polja trske na kojima uspevam da odradim treninge trčanja. Dakle, sa plivanjem i trčanjem uopšte nemam problema, a pokušao sam da kupim trenažni bicikl, ali ga nije bilo na tržištu. Plivam i trčim skoro svaki dan i radim vežbe u apartmanu, tako da se manje-više trening sveo na tu rutinu. Klima je na Mauricijusu veoma specifična, tropska sa 30-tak stepeni svaki dan, a velika je vlažnost vazduha, čak oko 85 odsto. S obzirom da je Olimpijada odložena za 2021. godinu, neizvesno je kada će se olimpijske kvalifikacije u triatlonu održati.


Pogledaj: Milenko Zorić: Izlazak na terasu mi dođe kao premija

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here