Trojici po 14 meseci zatvora zbog pljačke menjačnice u Baču

2884

BAČKA PALANKA: Trojica okrivljenih za pljačku menjačnice u Baču pre meseca dana juče su s Osnovnim javnim tužilaštvom u Bačkoj Palanci sklopili sporazum o priznanju krivice i osuđeni su na po 14 meseci zatvora.


Za tešku krađu okrivljeni su M. D. (22) iz Bača, M. I. (26) iz Novog Sada i M. U. (22) s područja Bačke Palanke.

Sve se desilo 24. marta ujutro oko pet sati, dok je još trajala zabrana kretanja, odnosno policijski čas. Oni su kolima probili zid menjačnice u Baču i odneli sef s gotovo dva miliona dinara.

Efikasnom akcijom policije, M. D. i M. I. ubrzo su uhapšeni u okolini Bača, a pronađen je i sef s novcem, kao i „opel” koji je, kako se sumnja, korišćen prilikom pljačke.

U okolini Bačke Palanke uhapšen je i treći osumnjičeni M. I., u čijoj je kući, pretresom, pronađena automatska puška.

[wonderplugin_slider id=75]

 

U Ulici maršala Tita u Baču, na menjačnici i dan posle razbojništa bili su vidljivi tragovi krša i loma koji su za sobom ostavili kradljivci, kada su automobilom probili zid i odneli sef sa oko dva miliona dinara.

Vanju Kosanović Davidov, vlasnicu menjačnice u Baču, rekla je da ju je o krađi obavestila je policija, koju je alarmirao jedan od komšija.

Policija je zaista stigla brzo, za nekoliko minuta. Komšije koje stanuju u blizini ispričale su nam kasnije da ih je probudila škripa guma i turiranje kola, posle čega se začuo snažan udarac, a zatim i lomljava. Kroz prozor su videli šta se desilo i odmah su pozvali policiju, ispričala je vlasnica menjačnice.

“Operisali” i u Selenči?

Sumnja se da su njih trojica u januaru počinila krivično delo razbojništva tako su, naoružani automatskom puškom, od radnice menjačnice u Selenči oduzeli 195.000 dinara.

Menjačnica je, kako priča njena vlasnica, propisno bila obezbeđena, imala je blindirana vrata i neprobojno staklo, kako bi se zaštitila od krađe, ali niko nije mogao da pomisli da će se neko usuditi na kolima uleti u lokal i uzme sef sa novcem. Prethodnih dana, kako ističe, nije primetila ništa sumnjivo. Dodaje da je i u unutrašnjosti lokala sve uništeno, kompjuteri, nadzorne kamere su pokidane. Materijalna je velika, ali, ipak, najbitnije je da niko nije povređen.

Mada su kradljivci munjevitom brzinom pobegli odatle, operativci novosadske kriminalističke policije s kolegama iz Bača su u okolini tog gradica uhvatili M. D. i M. I., a pronađen je i sef sa novcem kao i „opel“ koji su koristili. Ubrzo zatim je u okolini Bačke Palanke „pao“ i M. U., treći osumnjičeni. U njegovoj kući je nađena automatska puška.


Pogledaj: Tri mladića u Baču kopirala „Pink pantere“, hteli novac i slavu u novinama

Pogledaj: Poražavajuće veliki broj žrtava trgovine ljudima

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here