Jednosatni izlasci

Za građane stariji od 65 godina od 21. aprila

1246

Građanima starijim od 65 godina dozvoljen je izlazak u šetnju u trajanju od sat vremena u periodu od 18.00 časova do 01.00 čas posle ponoći, najviše 600 metara od mesta stanovanja.


Priliku da prošetaju gradom, neki najstariji Bačkopalančani koriste, a drugi opet ne. Minulež nedelje, autor ovog teksta u glavnoj bačkopalanačkoj ulici, registrovao je desetine građana u šetnji. Većina njih je bila sa maskama i rukavicama.

[wonderplugin_slider id=174]

 

Jedan od njih bio je i Spasan Pajo Zečević: – Pratim sve šta se događa u našoj zemlji, kao i u svetu kad je koronavirus u pitanju. Baš kao i većini naših najstarijih građana, nije mi padalo na pamet da tu zabranu prekršim. Mislim, da su sve donete mere koje se odnose na korona virus na mestu. Jedino sprovođenjem u delo tih odluka, izaći ćemo sa manjim brojem žrtava i što manje zaraženih. Vlada Republike Srbije, kao i predsednik države Aleksandar Vučić, lekari i policija odlično obavljaju svoj posao i učinili su mnogo u našoj zaštiti. Da bi pobedili virus i dalje treba da budemo disciplinovani, odgovorni i savesni.


Pogledaj: Marko Jović (92) iz Bačke Palanke dane u izolaciji koristi na najbolji način (VIDEO)

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here