I dalje opada broj obolelih od virusa korona u Vojvodini, u Dečijoj bolnici i dalje sedmoro mališana

702
foto: Marija Erdelji, www.021.rs

Broj novoobolelih od Covid 19 infekcije u Vojvodini i dalje opada, pa se tako u zdravstvenim ustanovama u Vojvodini trenutno od ove bolesti leči 189 osoba, što je 11 manje u odnosu na juče.

U Kliničkom centru Vojvodine se od Covid-19 infekcije u ovom trenutku leči 35 pacijenata, što je troje manje u odnosu na juče. Na respiratorima se nalaze dvoje obolelih.
Sedmoro mališana leči se od virusa korona u Dečijoj bolnici i svi su u dobrom opštem stanju. Isto toliko obolele dece i juče je bilo u ovoj zdravstvenoj ustanovi.
Na Novosadskom sajmu trenutno je smešteno 39 lakše obolelih, što je jedna osoba više nego juče.
U Opštoj bolnici u Pančevu nalazi se 77 pacijenata obolelih od Covid-19, od kojih je jedan oboleli na respiratoru. U ovoj zdravstvenoj ustanovi trenutno je četiri osobe manje u odnosu na jučerašnje podatke.
U Specijalnoj bolnici „Junaković“ u Apatinu 31 pacijent, što je petoro manje nego juče.
U cilju otkrivanja i lečenja svih obolelih i konačne pobede nad epidemijom virusa Covid-19, na teritoriji cele Vojvodine, a posebno u južnom Banatu, i dalje se sprovodi intenzivno testiranje svih građana koji ispunjavaju kriterijume definicije slučaja„, navodi pokrajinski Krizni štab.

Pročitajte još:

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here