Opština Bačka Palanka: Milionske odštete za ujede pasa lutalica i u 2019. godini

1752
Foto: Pixabay

BAČKA PALANKA: Na sednici Opštinskog veća održanoj u petak (15.05.), razmatran je Izveštaj o radu Pravobranilaštva Opštine Bačka Palanka za 2019.


Ono što je problem i prethodnih godina bio, i u 2019. godini iz opštinskog budžeta izdvojena su velika sredstva za odštete za ujede pasa lutalica i povreda od pada.

Pravobranilaštvo je sklopilo pred sudom 108 sudskih poravnanja. Po osnovu ujeda pasa lutalica i povreda od pada isplaćena je ukupna suma od 7.938.000,00 dinara. U odnosu na 2018. ovaj iznos je veći za gotovo 1,5 miliona dinara.

 

Po pravosnažnim presudama u kojima je Opština izgubila spor, isplaćeno je 8.114.697,33. dinara računajući i troškove parničnog postupka.

„To je problem ne samo Bačke Palanke, nego cele Srbije. Ozbiljna sredstva se izdvajaju zbog ujeda pasa. Pokušavamo da preko azila u Novoj Gajdobri udomimo što više pasa“, rekao je predsednik Opštine Bačka Palanka, Branislav Šušnica.

Ono što je takođe istaknuto na današnjoj sednici Opštinskog veća, je da Opština Bačka Palanka trenutno nema pravobranioca. Naime, dosadašnji pravobranilac Olga Pališaški, otišla je u penziju, a na konkurs koji je Opština Bačka Palanka raspisala, niko se nije javio. Kako kažu nadležni, konkurs će biti ponovljen.


Pogledaj: Za ujede pasa lutalica u 2018. godini isplaćeno 6,5 miliona dinara

 

2 COMMENTS

  1. Pre mesec dana je uginula mačka na ulici Jug Bogdana u Bačkoj Palanci, na travnjaku, uz stazu koja ide pored školskog dvorišta. Zvao sam nadležnu službu iz Vrbasa, čiji sam broj dobio u Opštinskoj upravi Bačka Palanka. I nakon dve nedelje jadna je maca i dalje bila tamo. I nakon tri. Sada je već neko vreme nema. Ali tri nedelje je uginula mačka ležala na ulici. Tek da se zna…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here