Zahvalnice za volontere

Crveni krst Bačka Palanka

792

Crveni krst Bačka Palanka je u petak, 15. maja u svom Odmaralištu u Bagremari upriličio svečan skup za svoje volontere.


Pri tome su im uručene zahvalnice za angažovanje tokom vanrednog stanja. Naime, volonteri su bili angažovani na pakovanju i podeli paketa pomoći penzionerima i socijalno ugroženim sugrađanima, kao i u Kol centru koji je organizovala lokalna samouprava, odnosno opštinski Štab za vanredne situacije, zatim Kancelarija za mlade Opštine i Crveni krst Bačka Palanka.

Kol centru su se javljali stariji sugrađani od 65 godina kojima su bile potrebne namirnice, a donosili su im na kućnu adresu sami volonteri.

[rev_slider alias=“lotus_centar“][/rev_slider]

 

– Ne postoje reči kojima bi se zahvalili našim volonterima koji su tokom 50 dana bili sa nama u vanrednom stanju. Volonteri su odvojili svoje dragoceno vreme i rizikovali svoje zdravstveno stanje. Jednostavno nisu razmišljali o tome da im je zdravlje ugroženo i dugujemo im jedno veliko hvala, rekao je sekretar Crvenog krsta Bačka Palanka Branislav Šobot.

Reči zahvalnosti volonterima je uputio i predsednik Opštine Branislav Šušnica.

– Opština Bačka Palanka vam takođe duguje jedno veliko hvala. Uradili smo dobar posao i još jednom potvrdili da je Bačka Palanka najhumanija sredina u Srbiji, izjavio je Šušnica.


Tara Pogančev

Jedna od dugogodišnjih volonterki bačkopalanačke humanitarne organizacije je i Bačkopalančanka Tara Pogančev.

– Volonter sam Crvenog krsta već deset godina, a počela sam sa radionicama i prvom pomoći, kaže Tara Pogančev. – To me je privuklo Crvenom krstu gde je humanost osnovna vrednost. Zaista je predivno jedinstvo ne samo volontera u Bačkoj Palanci, već i u svetu. Divno je iskustvo biti deo tog tima, a preporučila bih svima da se uključe.

– Meni su lično najdraža takmičenja Crvenog krsta na republičkom nivou, to je prilika da se družimo, učimo i steknemo nova prijateljstva, a jedni od najdražih su mi ti kampovi sa decom iz socijalno ugroženih porodica. Bila sam jedan od organizatora i predavača na tim kampovima, a prelep je utisak upoznati tu decu, pružiti im neko znanje, osmeh i družiti se sa njima, to je jedan neopisivo lep doživljaj koji ni za šta na svetu ne bih menjala.


Miloš Novaković

Jedan od volontera koji je bio angažovan na pakovanju i podeli paketa je i Miloš Novaković iz Bačke Palanke.

– Počeo sam da volontiram pre šest godina dok sam išao u školu. Posebno bih izdvojio podelu paketa, delili smo i do 5.000 paketa nedeljno, dok je jedan broj volontera bio u Kol centru. Strah da ćemo i mi biti zaraženi je bio potisnut jer smo želeli da pomognemo penzionerima i socijalno ugroženima. Jednostavno ta želja za humanošću je prevladala.


Pogledaj: Humani volonteri bačkopalanačke opštine (VIDEO)

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here