Stručnjaci Muzeja Vojvodine obišli bačkopalanački Muzej

699

Stručnjaci matične Službe Muzeja Vojvodine obišli su Gradski muzej Bačka Palanka, pri Kulturnom centru opštine Bačka Palanka.


Tom prilikom su dali stručna mišljenja i pomoć u organizaciji i pripremi izložbenog depoa kao buduće osnove za organizaciju stalne postavke. Svojim sugestijama dali su smernice za pripremu i organizaciju stalne postavke Muzeja kao i mere tehničke zaštite, a koje treba preduzeti u narednom periodu kako bi Muzej bio doveden u funkcionalno stanje.

Na ovaj način posle dugog niza godina, građani Bačke Palanke imaće priliku da se upoznaju sa samo malim delom bogatog kulturno istorijskog nasleđa koji se čuva u depoima Gradskog muzeja.

[rev_slider alias=“slider-3″][/rev_slider]

 

Nastavak saradnje na izradi stalne postavke nastaviti i u budućnosti uz pomoć stručnjaka Muzeja Vojvodine iz svih oblasti delovanja Gradskog muzeja Bačka Palanka.

U radu komisije učestvovali su Stručna komisija Muzeja Vojvodine: Ilija Komnenović, muzejski savetnik, rukovodilac Odeljenja matične službe i Zorana Đorđević, konzervator, savetnik, rukovodilac Odeljenja konzervacije i restauracije Muzeja Vojvodine, kao i Olja Nađ, direktorka Kulturnog centra Bačka Palanka, Maja Kuljić, službenik za odnose sa javnošću i marketing, Nikola Dragović, volonter, diplomirani istoričar i Nebojša Anđelković, galerista.


Pogledaj: Šta će se interesantno moći videti u Muzeju u Bačkoj Palanci? (VIDEO)

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here