Svi fudbaleri dobili šansu da zaigraju

Fudbaleri „Budućnosti“ iz Mladenova na kraju prvenstva PFL Sombor osmoplasirani

844
Fudbaleri „Budućnosti“ iz Mladenova

Zbog epidemije korona virusa u Srbiji, posle samo dva prolećna kola je stavljena tačka na ovu sezonu u Područnoj ligi Sombor.


Povratnik u ovaj rang takmičenja, „Budućnost“ iz Mladenova, se na kraju našla na deobi osmog mesta sa 27 bodova koliko je imala i ekipa „Korduna“ iz Kljajićeva uz osam pobeda, tri remija i šest poraza.

Jovica Trkulja

Ekipu „Budućnosti“ je kao trener 12. jula prošle godine preuzeo Jovica Trkulja i vodio je do kraja sezone.

– U ovu sezonu smo ušli sa isključivim ciljem da ostanemo u ligi, kao i da pružimo priliku da zaigraju fudbaleri iz Mladenova. Uspeli smo i u jednom i u drugom. Tokom ove skraćene sezone igralo je 29 fudbalera, od toga šest „stranaca“ iz Obrovca, Selenče, Bačkog Novog Sela i Bačke Palanke.

– Svi oni su imali sjajan pristup na utakmicama, a i na treninzima, pa između ostalog i u tome treba tražiti razloge plasmana kojim smo „prebacili plan“. Prvi strelac ekipe je bio Dobrivoje Velemir koji je igrao samo u prvoj polusezoni i na trinaest utakmica postigao devetnaest golova.

– Tokom zimskog prelaznog roka ostali smo bez prvog strelca ekipe koji je prešao u bačkopalanačku „Bačku“, a s druge strane pojačali smo se sa dva igrača. Na treninzima je uglavnom radilo petnaestak fudbalera koji su od prvog dana ispoljili veliku želju za radom i takmičenjem.

[rev_slider alias=“euro-af-salon-namestaja“][/rev_slider]

 

– Mislim da je kod pojedinih igrača, posebno onih iz Mladenova, bilo i nekog inata, jer su ih mnogi u ovom mestu pre vremena „otpisali“. Kako bi naredne pripreme dočekali što spremniji i dalje se okupljamo jednom nedeljno na našem stadionu. Pozitivno je što se u ekipu posle operacije meniskusa vratio Momčilo Bukvić koji je igrao u poslednja dva kola jesenjeg i prva dva kola prolećnog dela sezone, kaže trener područnog ligaša iz Mladenova Jovica Trkulja.


Pogledaj: Fudbalski čarobnjak

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here