Uređenje Parka prirode „Tikvara“ povodom Dana zaštite životne sredine

600

BAČKA PALANKA: Povodom Dana zaštite životne sredine (05.06.) u Parku prirode „Tikvara“ biće organizovana radna akcija uređenja Parka prirode i priobalja Dunava.


Pre četiri godine na Dan zaštite životne sredine, prvi put je organizovan radni dan u Parku prirode. Ove godine, u saradnji sa Kancelarijom za mlade Opštine Bačka Palanka, mladim volonterima i svim ostalim zainteresovanim sugrađanima, radiće se na uređenju jednog od najlepših delova Bačke Palanke.

Akcija je organizovana na tri lokacija i počinje ujutru od 08:00 časova, kako bi se u jednom danu na više lokacija obavilo što više posla.

 

Dan zaštite životne sredine koji se u svetu obeležava 5. juna kroz razne aktivnosti i kampanje, ove godine biće usmeren na očuvanje biodiverziteta i obeležen uz slogan „Vreme je za prirodu“.

Cilj je da se skrene pažnja javnosti na brojne ekološke probleme i potrebu očuvanja životne sredine.

 

 

1 COMMENT

  1. Dolazim!!! Ajde da pocistimo sve smece sa plaza, skoljke, grane, kamenje jer ove godine ocekujemo mnogo vise gostiju nego ranije zbog toga sto mnogi nece na more a na raznim grupama nas ljudi reklamiraju kao top lokaciju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here