Rađenović: Meč u Gornjoj varoši zahtevniji od derbija sa RFK Grafičarem

475
Foto: Privatna arhiva

Da bi bio uspešan klub i ispunio zadati cilj, moraš biti dostojan veličine i na takozvanim „malim“ utakmicama. Ma koliko čudno zvučalo, veliki mečevi, ili derbiji su sa psihološke strane lakši, jer motiva ima na pretek. Upravo je na to  ukazivao trener OFK Bačke, Dejan Rađenović, svojim igračima uoči susreta sa Zemunom. Očigledno je da su gosti iz Bačke Palanke bili pod velikim pritiskom i trebalo ih je na neki način relaksirati, kako bi hladne glave ušli u izuzetno značajan meč koji donosi veliki kapital i plasman u elitu.

– Utakmica sa Zemunom bila je teža i zahtevnija za nas nego derbi protiv vodećeg RFK Grafičara, po svakom osnovu. To se dalo naslutiti uoči i na početku susreta. Bilo je previše naboja, posebno su pojedinci vodili u sebi pravu psihološku borbu da ostanu čvrsto i postojano na terenu. Zato je važno kako su igrači ustali, da li su se  dovoljno odmorili i skoncentrisani za  ono što ih očekuje, i naglašava, tu se pravi razlika na terenu. Psihički su ovakve utakmice zahtevnije od fizičke potrošnje. Zato su najteži mečevi sa ekipama koje istrče na teren bez pritiska, da se nadigravaju, bez razmišljanja o konačnom rezultatu. Upravo je kolega Ristić to dobro sproveo u delo i suprostavio nam se otvorenom igrom, bez respekta – kaže Rađenović i naglašava da se posle utakmice osećao psiho-fizički isceđenim kao da je odigrao svih 90 minuta.

Šta se tačno dogodilo u 20. minutu, koji je imao reperkusije na dalji tok utakmice. Očito da je zavladala nervoza među igračima posle pogotka gostiju sa „bele tačke“. Rađenović nije baš najasnije video sporni momenat iz 20 minuta, samo je primetio da je došlo do koškanja, i da je jedan od njegovih igrača pao na travu. Isključenje Križana igračima gostiju je dodatno olakšalo posao, jer su od tog momenta imali kontrolu utakmice u svojim rukama. Ređale su se prilike, Đorđević je promašio zicer priliku, da bi Žakula stavio tačku na utakmicu u Gornjoj varoši i omogućio saigračima da meč mirno i bez nervoze privedu kraju.

Pitali smo cenjenog stručnjaka, koji je dolaskom u Bačku Palanku pre devet meseci preporodio tim i poveo ga stazom uspeha, kakva su njegova očekivanja i kako vidi rasplet u poslednjem kolu.  – Svi favoriti bi trebalo da zabeleže pobede, mislim na vodeći RFK Grafičar, Zlatibor, Metalac i moj klub. Četiri kluba su se odvojila i deli ih samo jedan bod, i najbliži su željenom cilju. Svi su domaćini i favoriti su protiv rivala kojima rezultati nisu primarni, mada će se potruditi da svakom od nas zagorčaju život – predviđa Rađenović.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here