FK Hercegovac sređuje tribine stadiona u Gajdobri

1553

GAJDOBRA: Da su Gajdobrani dobri sportisti već dugo se zna. Ovo mesto kršnih Hercegovaca iznedrilo je pregršt reprezentativaca iz rukometa, košarke, a u poslednje vreme u Gajdobri se diče fudbalerom Aleksom Vukanovićem, igračem Crvene Zvezde.

Sa izgradnjom i puštanjem u rad Sportskog centra u Gajdobri ponovo su počeli da žive rukomet i košaraka, a sportisti iz Gajdobre u ova dva trofejna srpska sporta svojim uspesima preskaču iz ranga u rang srpskih takmičenja.

Na košarkaše i rukometaše ugledali su se i fudbaleri. U Područnoj fudbaslkoj ligi (Sombor) pandemija korona virusa je zaustavila takmičenje u 17. kolu, a Fudbalski savez Srbije je doneo odluku da se osim superligaškog i prvoligaškog takmičenja proglase pobednici u svim ligama.

Tako je FK Hercegovac postao šampion ovog takmičenja sa osvojenim 41. bodom i stekao je pravo da se od naredne sezone takmiči u Vojvođanskoj ligi (sever) i priključi opštinskim klubovima Stari grad, ČSK Pivara i Krila Krajine.

Ovaj uspeh su u klubu dočekali sa zadovoljstvom, ali i sa željom da se FRK Hercegovac u novom rangu takmičenja pokaže u najboljem svetlu. Osim novina u igračkom kadru, Gajdobrani su doneli odluku da renoviraju tribine stadiona i već su krenuli sa radovima.

Kako saznajemo tribine stadiona u Gajdobri će biti natkrivene, i planira se postavljanje 500 sedišta za gledaoce.

Investitor je Opština Bačka Palanka, a donator ove izgradnje je respektabilna kompanija „Aling“ iz Gajdobre, koja je još jednom pokazala svoju društvenu odgovornost i sklonost ka pomoći sportu.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here