Odbojkašice iz Bačke Palanke u prvoligaškom društvu

1734

U Bačkoj Palanci, od 2010. godine, egzistira Odbojkaški klub Panonija, koga je osnovala grupa entuizijasta, na čelu sa Vojislavom i Stevanom Nikolajevićem

Odbojkašice Panonije će u novoj sezoni igrati u Prvoj B ligi Srbije

Ovaj uzorni kolektiv ima čime da se pohvali, kvalitetnim radom sa devojčicama, njihovim uspešnim nastupima i od nedavno jednim izuzetnim rezultatom – plasmanom u Prvu B ligu Srbije.- U deceniji iza nas u klubu su trenirale i odbojku učile brojne devojčice.Pionirke su nam u dva navrata bile prvakinje Vojvodine, a jednom i vicešampionke Srbije.

[rev_slider alias=“slider-1″][/rev_slider]

Imale su pionirke i nekoliko zapaženih nastupa na domaćim i međunarodnim turnirima u Italiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj – kaže šef stručnog štaba Stevan Nikolajević, koji je, istovremeno i predsednik kluba. Ove sezone Panonija je ostvarila istorijski uspeh plasmanom u Prvu B ligu Srbije, što je do sada najveći uspeh ženske odbojke u ovoj pitomoj varoši. – Do Prve B lige stigli smo sa našim igračicama, što ovom uspehu daje dodatani značaj.Ekipa u proseku ima oko 19 godina, što znači da ima i te kako prostora i vremena da napreduje – s ponosom je istakao Nikolajević, koji je, od 1994. do 1998. godine, igrao za bačkopalanački Merkur. Ekipu sa klupe vodi mladi i veoma perspektivni trener Miloš Šatora.


Ekipa

Istorijski uspeh Panonije ostvarile su ove odbojkašice: Milica Majkić (kapiten), Milica Knezeviç, Milica Stanojev, Mila Saviç, Tijana Đurković, Anja Mandić, Marina Jovanović, Nevena Kolbas, Nastasja Malivuk, Jelisaveta Vojinović, Tamara Ninković, Vera Vasić, Jovana Bugarčić i Jelena Štrbac.

– Planiramo da prvih dana avgusta počnemo sa pripreme, a početkom oktobra čeka nas start u nadmetanjima za bodove. Želimo potpuno spremni da uđemo u nadmetanje sa prvoligšaima, a prioritet će nam biti opstanak u ovom rangu.Podrazumeva se da ćemo podići nivo rada i organizacije u svim klupskim strukturama, a najvažnije je da ekipa sprema dočeka takmičarsku sezonu – poručio je Stevan Nikolajević.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here