Kad počinje sezona kupanja na bazenu u Bačkoj Palanci?

5675

BAČKA PALANKA: Pravo leto je konačno stiglo, proteklog vikenda temperatura je bila do 33 stepena, pa su i Bačkopalančani spas pronašli na dve plaže – Gradskoj i plaži „Tikvara“.


Ono što mnoge interesuje jeste kad će bazen primiti prve kupače ovog leta. Prema rečima direktora Ustanove za sport i rekreaciju „Tikvara“, Darka Božovića, zvanična sezona kupanja na Gradskoj plaži i na bazenu trebala bi početi 1. jula.

„Iz Instituta za javno zdravlje Vojvodine čekamo odobrenje o kvalitetu vode. Tu dozvolu bismo trebali da dobijemo već sutra (30.06.) pa bi sezona mogla da počne u sredu, 01.07. Sve je spremno, bazen je napunjen, sve pripremne radnje su završene, čekamo dozvolu iz Instituta“, rekao je za BAP VESTI Darko Božović.

[rev_slider alias=“matis-namestaj-novooo“][/rev_slider]

 

On dodaje da otvaranje jedino može da odloži nepovoljna situacija oko epidemije korona virusa, ali će se, kako kaže, pratiti preporuke nadležnih.

Kada su u pitanju plaže, na Gradskoj plaži sezona bi takođe trebala da počne u sredu 1. jula, a što se tiče Tikvare, Darko Božović napominje da je potrebno sačekati još neko vreme da se voda povuče da bi se plaža uredila. Uzorci vode iz Dunava i Tikvare takođe su odneti na analizu.

„Na Tikvari je danas krenulo čišćenje, to će trajati nekoliko dana, tako da će plaža na Tikvari zvanično biti otvorena najviše sedam dana nakon plaže kod Dunava“, istakao je Božović.

Zvanične informacije o radnom vremenu i cenovniku, javnost će dobiti na dan otvaranja, ali kako saznajemo, cena za odrasle će biti 150 dinara, a za decu 100 dinara. Celodnevna karta neće biti u ponudi jer će bazen raditi u dve smene.


Pogledaj: Pravi letnji dan: Sunčano i toplo, temperatura do 35 stepeni

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here