Dom zdravlja „Dr Mladen Stojanović“: Obaveštenje za pacijente sa simptomima korona virusa

5177

Dom zdravlja „Dr Mladen Stojanović“ obaveštava građane koji se leče u toj zdravstvenoj ustanovi, a koji imaju simptome covid-19 infekcije, da se jave u Kovid ambulantu Doma zdravlja, kako bi se obavili neophodni pregledi i dijagnostika.


Nakon kompletne trijaže, ukoliko je potrebno dalje bolničko lečenje, lekari Doma zdravlja pacijenta upućuju u ustanovu sledećeg nivoa zaštite, odnosno nadležne opšte bolnice.

Kako bi se izbegle nepotrebne gužve, u Kovid ambulantu treba da se jave samo osobe koje imaju izražene simptome – visoku temperaturu i učestali kašalj uz otežano disanje. Pacijenti sa respiratornim tegobama koji imaju lakšu kliničku sliku i imaju blage simptome bolesti, potrebno je da ostanu kod kuće u samoizolaciji, uz uobičajeno lečenje lakih oblika respiratornih infekcija (obilno uzimanje tečnosti, lakše kašaste hrane, unošenje vitamina, uz higijenski režim života).

[rev_slider alias=“prvi_test_slajder“][/rev_slider]

 

Takođe, u samoizolaciju od 14 dana treba da idu osobe koje su bile u kontaktu sa obolelima od covid-19 infekcije.

Iz bačkopalanačkog Doma zdravlja podsećaju građane opštine Bačka Palanka da se, kao i do sada, ponašaju odgovorno i da se striktno pridržavaju svih mera predostrožnosti i uputstava nadležnih zdravstvenih i epidemioloških stručnih službi, uz poštovanje fizičke distance, kao i upotrebu dezinfekcionih sredstava i svih mera lične higijene.


Pogledaj: Povećan broj zaraženih korona virusom u opštini Bačka Palanka

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here