Epidemiološka situacija u Vojvodini pod kontrolom (VIDEO)

2177
Foto: Tanjug (Slobodan Miljević)

NOVI SAD: „Epidemiološka situacija u Vojvodini je još uvek pod kontrolom, iako mogu da kažem da je nestabilna, a s obzirom na povećanje broja inficiranih koronavirusom u Beogradu i u centralnoj Srbiji, očekujemo i povećanje u Vojvodini“, izjavio je za RTV pokrajinski sekretar za zdravstvo, prof. dr Zoran Gojković. 


Kako je rekao, dominira Novi Sad i južnobački okrug po broju inficiranih, a pojačana aktivnost virusa je i u južno-banatskom i u sremskom okrugu.

„Pratimo da što više pružimo pomoć onima koji imaju ozbiljnije tegobe, otvaramo nove ambulante, ulazimo u novi sistem rada“, poručio je Gojković.

[rev_slider alias=“delicija“][/rev_slider]

 

„U ovom trenutku nema ozbiljnih incidenata u objektima u kojima borave starije osobe, ali izuzetan je oprez, veliki broj pacijenata je asimptomatski, veoma je teško izdržati da infekcije ne uđu u staračke domove“, istakao je on.

„Treba voditi računa i boriti se, ali sa povećanjem broja obolelih situacija će biti teža i teža, već četiri meseca zdravstveni sistem radi i leči pacijente u teškim, otežanim uslovima“, istakao je Gojković.


Pogledaj: Vučić: Ako situacija ne bude pod kontrolom, zatvorićemo Beograd

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here