Letnji bioskop u pripremi

Kulturni centar Bačka Palanka

545

Bačka Palanka, vaspostavljenjem bioskopa na otvorenom, popularnim „letnjim bioskopom“, staje u red onih gradova, koji ljubiteljima sedme umetnosti i na ovaj način izlaze u susret.


Urednik filmskog programa Kulturnog centra Bačke Palanke, Dragan Prica nam je govorio o pripremama za pokretanje te ideje.

– Bioskop na otvorenom će početi sa radom, najverovatnije za nekih 15 dana, ukoliko nam vremenske prilike to dozvole. Posle perioda kiša, meteorološke prilike nam idu na ruku, ali epidemija Korone je donela neke nove mere u smislu zabrane okupljanja i na otvorenom i u zatvorenom prostoru, tako da očekujemo da ćemo krenuti tek negde u drugoj polovini meseca ili početkom avgusta, kada se nadamo da će ove pomenute mere doneti rezultat.

– Letnji bioskop ćemo organizovati u dvorištu Muzeja grada Bačke Palanke, s tim, da će gledaoci sedeti na već postojećim tribinama, koje ćemo do tada renovirati, a platno će biti sa zapadne strane. Kupili smo novo montažno platno dimenzija 6,5 h 4 metra, imamo i novi portabl projektor, sa ultra visokom rezolucijom, a za audio deo projekcije imamo novu miksetu i zvučnike, a film puštamo sa „Blurej“ plejera, a to je poznato filmofilima, da je izuzetno kvalitetan zapis.

[rev_slider alias=“princeza“][/rev_slider]

 

Filmovi će za početak biti oni, koji su već prikazani, pošto ni Holivud ni distributeri ne rade zbog pandemije. Čim počne distribucija novih filmova, mi ćemo ih uvrstiti u naš program. Poštovaćemo sve mere zaštite od Korone, na tribinama ćemo postaviti tzv. „odstojnike“ i stvorićemo odstojanje od nekih dva metra među gledaocima. U slučaju početka kiše tokom projekcije, svu opremu možemo veoma brzo demontirati i skloniti na sigurno mesto, a projekcija se nastavlja ukoliko kiša brzo prođe.

– U slučaju da ona duže potraje, prekidamo projekciju, vraćamo pare ili odložimo prikazivanje za neki drugi dan. Ulaznice će se naplaćivati, a moram istaći da smo mi u Palanci, jeftiniji i od Beograda i od Novog Sada.

– Mada je bilo prikazivanja filmova na otvorenom, pravi letnji bioskop tek sada će se vaspostaviti u našem gradu. Malo je problematično, što zbog kasnijeg nastupanja noći u letnjem periodu, projekcije kreću docnije, što opet ne odgovara većini građana, koji bi u to vreme voleli biti na nekom drugom mestu, ili ranije odlaze na počinak, ali veruje se da će kao svaka novina, letnji bioskop imati svoju publiku i da će ideja zaživeti.


Pogledaj: Letnji bioskop u Bačkoj Palanci uskoro počinje da radi (VIDEO)

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here