Mališani iz Kaloša prodaju svoje igračke kako bi sakupili novac za Sofiju

Za Sofijin prvi korak

371
Foto: Jovana Rokvić

BAČKA PALANKA: U utorak (21.07) nekoliko dece iz bloka Kaloš u Bačkoj Palanci okupilo se u svojoj ulici sa željom da prodaju limunadu, kolače i svoje igračke koje im više nisu potrebne, a prikupljen novac uplatili su kao pomoć za malu Sofiju Markuljević i njeno lečenje u Americi.


Za samo jedan dan petoro mališana sa Kaloša, Una Rokvić, Miona Rokvić, Uroš Kovačević, Vukašin Kovačević i Uroš Dragičević, sakupili su 2.000 dinara za malu Sofiju.

Oni se i danas nalaze na istom mestu, u ulici Vukice Mitrović, kako bi nastavili sa prikupljanjem novca za Sofijino lečenje.

Foto: Facebook Jovana Rokvić

Sofija (2019) je rođena kao zdrava beba, međutim sa dva i po meseca utvrđeno je da boluje od retke, ali izuzetno progresivne i smrtonosne neuromišićne bolesti – Spinalne mišićne atrofije tipa I. Deca sa ovom dijagnozom žive najviše dve godine, a bolest se manifestuje progresivnom atrofijom mišića i gubitkom osnovnih životnih fukcija, kao što su hodanje, varenje, gutanje i disanje.

Ni pored terapije koju dobija, Sofija sa svojih devet i po meseci ne može potpuno da drži glavu, da je odigne, ne može da puzi, da sedi, ne može da se okrene samostalno, niti da podiže nogice.

[rev_slider alias=“lotus_centar“][/rev_slider]

 

Jedina šansa za malu Sofiju je hitno lečenje u inostranstvu, koje je izuzetno skupo. Roditelji se nadaju da će, uz pomoć svih ljudi dobre volje i velikog srca, uspeti da prikupe novčana sredstva za lečenje, putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja u inostranstvu, kao i za neophodnu medicinsku opremu kako bi Sofija dobila šansu da se izbori sa ovom teškom bolešću.

Pomoć maloj Sofiji možete pružiti kupovinom limunade, kolača i igračaka od mališana sa Kaloša ili:

797 na 3030

 160-6000000043054-91

 160600000004310147

Budimo humani!


Pogledaj: Naše malo drugima znači mnogo


 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here