Isti voz izazvao udes dva puta u istom danu

277
Foto: Siemens Vectron

Juče u prepodnevnim i popodnevnim časovima teretni voz „Srbija Karago“ je izazvao dva sudara u kojim su poginule dve osobe.


ŠABAC – Između naselja Štitar i Petlovača, dogodio se prvi sudar putničkog automobila i teretnog voza „Srbija Kargo“, a u nesreći su poginule dve osobe iz drumskog vozila, vozač i suvozač, dok je dvoje dece povređeno i prevezeno u bolnicu.

Kako je saopšteno iz „Infrastruktura železnice Srbije“, prvi sudar se dogodio juče u 10.55 sati, a putni prelaz obezbeđen je vertikalnom drumskom signalizacijom.

Kako RTS nezvanično saznaje, u automobilu je bila porodica. Poginuli su otac i majka, a dvoje dece je povređeno i nisu životno ugroženi.

[rev_slider alias=“belotehna-nova“][/rev_slider]

 

U saopštenju se navodi da je mašinovođa zvučnom signalizacijom najavljivao da voz prilazi putnom prelazu i počeo je da koči kada je primetio automobil na putnom prelazu, ali drumsko vozilo i pored svih znakova upozorenja nije na vreme uspelo da pređe prugu, navodi se u saopštenju.

LOZNICA – Drugi udes se dogodio na pružnom prelazu kod nekadašnje kapije 3 fabrike „Viskoza“ juče oko 17 sati, kada je kompozicija naletela na zadnji deo automobila lozničke registracije.


Pogledaj: Bačka Palanka: Uhapšena dvojica osumnjičenih za trgovinu drogom


Voz je išao iz pravca Loznice ka Banji Koviljači kada je došlo do sudara u kome je automobil pretrpeo materijalnu štetu, a prema prvim informacijama, u ovoj saobraćajnoj nezgodi nije bilo nastradalih.

Ono što je za rubriku „verovali ili ne“ je, piše portal Lozničke novosti, da je isti taj teretni voz danas učestvovao u saobraćajnoj nesreći pre podne u Zminjaku kada su poginule dva osobe, muž i žena, a dva deteta povređena, samo je sada u lokomotivi bio drugi mašinovođa.

 

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here