Održane akcije dobrovoljnog davanja krvi na selima

Najbolji odziv u Pivnicama

139

Tokom prošle nedelje je održano pet akcija dobrovoljnog davanja krvi na selima u našoj opštini u Gajdobri, Obrovcu, Tovariševu, Despotovu i Pivnicama.


Najbolji odziv je bio u Pivnicama gde je u utorak dalo krv 33 žitelja ovog mesta, a istog dana je akcija sprovedena u Despotovu gde je dragocenu tečnost dalo trinaest Despotovljana. U Gajdobri je u ponedeljak održana treća ovogodišnja akcija dobrovoljnog davanja krvi gde je krv dalo 16 žitelja ovog sela i Nove Gajdobre.

U ponedeljak su akcije organizovane i u Obrovcu i Tovariševu. Bolji odziv je bio u Obrovcu gde je krv dalo 25 Obrovčana, a u Tovariševu je dragocenu tečnost dalo 16 žitelja ovog
sela.

[rev_slider alias=“prvi_test_slajder“][/rev_slider]

 

Ove akcije su sprovedene u specifičnim uslovima zbog loše epidemiološke situacije i zaraze virusom covid-19, poštovale su se mere preporuke, a nešto je slabiji odziv bio zbog opravdanog straha žitelja ovih sela zbog zaraze korona virusom.

Naredne akcije u ovim mestima se održavaju u oktobru i to u Gajdobri (19. oktobra), Obrovcu i Tovariševu (20. oktobra) i Despotovu i Pivnicama (27. oktobra). Kada je u pitanju akcija dobrovoljnog davanja krvi u gradu, naredna akcija se održava 12. avgusta.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here